Maak je keuze

WKR en je positie op de arbeidsmarkt

17 feb 2022

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je medewerkers geven. Je mag ook zaken vergoeden waar je medewerkers privé voordeel van hebben. Een prima idee dus om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen.

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Dat vraagt om een andere kijk op jouw positie als werkgever. Niet alleen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar zeker ook bij het behouden van je huidige medewerkers. Heb je de vrije ruimte nog niet helemaal ingezet, dan liggen daar zeker wat mogelijkheden voor je: denk bijvoorbeeld aan het bekostigen van een (deel van het) sportabonnement van je medewerkers. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde voor je medewerkers én fittere medewerkers voor jou, wat kan leiden tot minder ziekteverzuim. Een fitnessruimte op de werkplek zelf valt niet binnen de WKR en kent zelfs een nihil waardering.

Andere ideeën waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld:

  • Kinderopvang op de werkplek of een aangewezen plek vanuit de gehele organisatie
  • Personeelsfeesten op een externe plek (voor personeelsfeesten op de werkplek geldt een nihil waardering)
  • En natuurlijk ook de gebruikelijke kerstgeschenken

WKR en vrije ruimte

De vrije ruimte binnen de WKR wordt bepaald op basis van je totale loonsom. De vrije ruimte was in 2020 en 2021 3% van de eerste € 400.000 van je loonsom + 1,18% over het resterende bedrag. Dit percentage is in 2020 verruimd als coronamaatregel.

Belangrijk om te weten is dat dit eerste percentage voor 2022 gedaald is naar 1,7% door beëindiging van de maatregel (in plaats van 3%). Als je blijft vergoeden wat je in 2020 en 2021 kon, dan moet je over het bedrag boven je vrije ruimte loonbelasting betalen in de vorm van een eindheffing van 80% en dat is een last voor jou als werkgever, niet voor je medewerkers.

Meer informatie over de WKR en de vrije ruimte lees je in ons artikel Advieswijzer Werkkostenregeling 2022. Of neem contact op met mij of één van mijn collega’s. We denken graag met je mee.

Anouk van Duijnhoven, werkstudent MKB
T   024 6488666
E   anoukvanduijnhoven@stolwijkphilipsen.nl


Delen via Social Media