Skip to main content

Hoe data analyseren?

Wil je graag de beschikbare data in je organisatie strategisch inzetten? Maar stel jij jezelf tegelijkertijd de vraag ‘Hoe data analyseren?’ Dat begrijpen wij maar al te goed. Onze TLA e-fficiencyspecialisten helpen jou en je organisatie graag stapsgewijs om een start te maken met het analyseren van data. Wij beginnen altijd bij het begin: kennismaken. Bel of mail je ons?

Hoe data analyseren: waar te beginnen?

Waar moet je beginnen? In je bedrijfsadministratie, analysesoftware van je website, in je verkoopsysteem, e-hrm systeem en allerlei andere software bevindt zich een enorme rijkdom aan data. Je weet dat het er is, maar je kunt je vinger er niet op leggen. Met de juiste kennis van de nieuwste mogelijkheden rondom business intelligence is er meer mogelijk dan je waarschijnlijk kunt bedenken.

Stappenplan

Voordat we beginnen met het proces van hoe data analyseren, stellen we eerst een aantal belangrijke vragen. Wat wil je uit de data halen? Wat zijn je doelen en wat wil je bereiken? Deze vragen helpen ons om het proces van data-analyse met de juiste focus in te richten en om ervoor te zorgen dat we de juiste data verzamelen.

Nadat we de juiste vragen hebben gesteld, gaan we verder met de volgende stap in hoe data analyseren: het inrichten van kloppende datastructuren. Het is belangrijk om gegevens op de juiste manier vast te leggen, zodat we ze gemakkelijk kunnen analyseren en interpreteren. Dit omvat het bepalen van goede databases, het instellen van data-architecturen, en het ontwikkelen van een strategie voor data-opslag.

Met jouw antwoorden op onze vragen in gedachten en de datastructuren op hun plaats, zijn we klaar om te beginnen met data te analyseren. We duiken in de data en gebruiken verschillende technieken om trends, patronen en inzichten te identificeren. Dit kan variëren van eenvoudige statistische analyses tot meer geavanceerde machine learning modellen, afhankelijk van de behoeften van je organisatie.

De laatste stap in het proces van hoe data analyseren is misschien wel de belangrijkste: het presenteren van de inzichten. De inzichten die uit de data-analyse naar voren komen, geven we weer op overzichtelijke dashboards. Deze dashboards zijn gemakkelijk te begrijpen en kunnen je helpen om met je organisatie de juiste koers te varen.
Ontdek wat we naast data-analyse ook voor je kunnen doen met procesefficiëntie, digitalisering en management dashboards.

Wil je aan de slag met data analyseren?

Waarom en hoe data analyseren? Laten we eens vrijblijvend kennismaken en hierover sparren. Voor je het weet ben je op weg naar meer gefundeerde beslissingen, kun je patronen identificeren en trends ontdekken. Bel of mail ons vandaag nog.