Skip to main content

e-HRM

Met e-HRM zijn personeelsgegevens, salarisadministratie en andere HR-processen gedigitaliseerd. Zo kosten administratieve en operationele HR-taken minder tijd en moeite. Onoverzichtelijke documenten, een mailbox vol verlofaanvragen en mappen met printjes zijn niet langer nodig. De e-HRM-adviseurs van Vitacon Luteijn zijn gespecialiseerd in e-HRM-vraagstukken en kunnen jouw organisatie ondersteunen bij het volledig inrichten van e-HRM. Van software keuzes tot applicatiebeheer.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met een van de e-hrm specialisten.

Wat is e-HRM?

E-HRM betekent Electronic Human Resource Management. Het is de verzameling van programma’s en/of systemen die HRM ondersteunen. Denk daarbij aan oplossingen voor salaris- en personeelsadministratie, maar bijvoorbeeld ook aan de inrichting van AVG-processen en het digitaal ondertekenen van documenten. E-HRM gaat over het digitaliseren van HRM-processen.

Efficiënter HR-beleid met e-HRM

Je bureau ligt vol met papieren formulieren, je mailbox loopt over met vragen van medewerkers, managers en directeuren. Je weet dat jullie HR-processen niet optimaal zijn ingericht. Het kan beter, maar waar begin je? Welke programma’s passen bij jouw organisatie? En hoe weet je zeker dat bestaande processen soepel overgaan in nieuwe processen?

Allemaal vragen waarbij Vitacon Luteijn je kan helpen. Wij helpen het maximale uit jouw e-HRM-systeem te halen of e-HRM-software in jouw organisatie te implementeren. Wij gaan uit van de behoefte binnen jouw organisatie. Dit doen wij door de juiste vragen te stellen. Tijdens en na de implementatie van het e-HRM-systeem kun je rekenen op uitstekende begeleiding van onze ervaren adviseurs. Ook verzorgen wij periodiek trainingen en kennissessies. Samen gaan we op weg naar een efficiënter HR-beleid via e-HRM. Zo hou jij meer tijd over om te doen waar je écht goed in bent.

Wat zijn de voordelen van e-HRM?

 • Altijd inzichtelijke HR-processen en up-to-date gegevens
 • Automatiseren van het HR-beleid levert tijdswinst op
 • E-HRM maakt locatie onafhankelijk werken mogelijk
 • Goed werkgeverschap wordt onderstreept met e-HRM

Met e-HRM is HR altijd overzichtelijk

Heb jij ook een verzameling Excel documenten, de mail vol verlofverzoeken en een kast met mappen administratie die samen het HR-proces vormen? Met e-HRM zijn personeelsgegevens, salarisadministratie en andere HR-processen gedigitaliseerd.

Als het systeem online staat, zijn gegevens inzichtelijk, altijd up-to-date en toegankelijk voor alle betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Persoonsgegevens
 • Saldo vakantiedagen
 • Ziek- en betermeldingen
 • Planningen
 • Contracten

Automatiseren van het HR-beleid levert tijdswinst op

HRM-processen bestaan vaak uit vele administratieve handelingen die veel tijd kosten. Een e-HRM-systeem maakt het mogelijk om de tijdrovende administratie te automatiseren. Zoals:

 • medewerkers vragen zelf verlof aan en hebben inzicht in openstaande uren
 • medewerkers vullen zelf declaraties in
 • het versturen van contracten en documenten bij in- en uitdiensttreding
 • nieuwe of verlopen contracten worden geregistreerd in het dossier
 • medewerkers wijzigen zelf persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld hun adres
 • de functie van de HR-medewerker wijzigt van datatypist naar regisseur

E-HRM geeft inzicht

Door de personeelsgegevens te digitaliseren creëer je een database met gegevens die je inzicht geven in je personeelsbestand, waardoor je jouw HR-beleid meetbaar kunt maken.

Naast het inzichtelijk maken van personeelsgegevens en het automatiseren van HR-processen, kan e-HRM ook strategische voordelen opleveren. Digitalisering van het HR-proces maakt gegevens inzichtelijk. Het geeft je de mogelijkheid om data te analyseren op basis waarvan je je HR-beleid kunt bepalen en bijsturen. Zo richt je de HR strategisch in met een blik op de toekomst!

Via e-HRM krijg je bijvoorbeeld inzicht in competenties en kwalificaties van jouw personeel. Zo zie jij meteen waar de kwaliteiten en kansen liggen binnen jouw personeelsbestand. En mis je nog een bepaalde competentie? Met een effectief e-HRM-systeem weet jij precies welke soort persoon je moet werven om de volgende stap te kunnen zetten.

Goed werkgeverschap wordt onderstreept met e-HRM

Als werkgever koester je je medewerkers. Zij zijn de meest waardevolle asset in de organisatie. En dat wil je graag goed managen. HR heeft daarin een belangrijke taak. De inrichting en optimalisatie van e-HRM maakt het niet alleen HR-managers makkelijker hun werk goed uit te voeren, alle andere medewerkers hebben er ook profijt van. Doordat hun eigen data toegankelijker wordt, maar ook omdat HR scherp wordt gehouden op belangrijke HR-taken. Zij zullen niets meer vergeten rondom het personeelsbeleid en kunnen door de inzet van e-HRM hun HR-taken nog beter uitvoeren.

De e-HRM-adviseurs van Vitacon Luteijn beschikken over de kennis en expertise om jouw organisatie verder te helpen. Heb je al een e-HRM-systeem geïmplementeerd, maar haal je er nog niet alles uit? Of ben je op zoek naar een e-HRM-systeem om de HR-processen in jouw organisatie makkelijker en overzichtelijker te laten verlopen? De e-HRM-adviseurs van Vitacon Luteijn helpen jou met het vinden een passende oplossing.

Lees meer over de e-HRM-adviseurs van Vitacon Luteijn >

Voor ieder HR-proces is er een e-HRM-oplossing. Maar welke software en tools passen het beste bij jouw organisatie? Vitacon Luteijn heeft kennis en expertise van de meeste oplossingen. Kennen we het toch niet? Dan kijken wij mee met ons specialistenoog. Zo ben jij verzekerd van een oplossing die het beste aansluit op jouw organisatie.

Waarom e-HRM inrichten of optimaliseren met Vitacon Luteijn?

 • Diepgang, kwaliteit en een persoonlijke benadering staan centraal in onze aanpak
 • De e-HRM-adviseurs hebben volledige focus op e-HRM en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden
 • Kennis en expertise van de meeste e-HRM-oplossingen op de markt
 • Persoonlijke begeleiding bij pakketkeuze, implementatie, onderhoud en uitbreiding van jouw e-HRM-systeem
 • Vitacon Luteijn is totaalaanbieder op het gebied van HR en onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk

Aan de slag met e-HRM

Wil jij ook meer uit HRM halen? Ga dan aan de slag met de inrichting of optimalisatie van jouw e-HRM en schakel de hulp in van onze e-HRM-adviseurs. Zij helpen jou de juiste keuzes te maken en e-HRM goed te implementeren.