Skip to main content

Geef jouw medewerkers een ontwikkelboost met SLIM-subsidie

Heb jij al gehoord over de SLIM-subsidie voor dit jaar? Als werkgever of HR-professional is dit jouw kans om de groei en ontwikkeling van jouw team te stimuleren. Samen met Vitacon Luteijn zet je krachtige stappen vooruit.

Bouw aan een dynamische leer- en ontwikkelcultuur

De wereld van werk is constant in beweging, vooral in het mkb. Het is belangrijker dan ooit om jouw team continu te laten groeien en ontwikkelen. Wij staan voor je klaar om een leer- en ontwikkelcultuur te integreren in jouw organisatie.

Uitdagingen rond tijd, kennis en middelen? SLIM is de oplossing!

Tijd en middelen zijn vaak beperkt in het mkb. Geen zorgen, de SLIM-subsidie (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In het MKB) van de overheid is hier om jou te helpen.

 

Wat kan de SLIM-regeling voor jou betekenen?

Deze regeling moedigt een cultuur aan waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Essentieel voor het succes van jouw organisatie. Medewerkers die blijven leren zijn productiever, innovatiever en trouwer aan jouw bedrijf.

Wij nemen het regelwerk van jou over

Deze regeling moedigt een cultuur aan waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Essentieel voor het succes van jouw organisatie. Medewerkers die blijven leren zijn productiever, innovatiever en trouwer aan jouw bedrijf.

Tijdvakken voor SLIM-subsidie in 2024

Grijp de kans om de SLIM-subsidie aan te vragen. In 2024 zijn de aanvraagperiodes van 1 tot en met 28 maart en van 2 tot en met 30 september. Begin op tijd met de voorbereidingen. Heb je vragen? Wij staan voor je klaar!

Activiteiten die vallen onder SLIM

De SLIM-regeling is breed inzetbaar. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten waarmee onze HR-adviseurs jou – binnen de SLIM-regeling – kunnen helpen:

Een opleidings- en ontwikkelplan geeft inzicht in de huidige structuur van je bedrijf, de kennis en vaardigheden van je personeel en de omgeving waarin je bedrijf opereert. Een plan laat niet alleen de huidige stand van zaken zien, maar kijkt ook naar de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering. Hierbij is specifiek aandacht voor de verwachte benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers. Dit voegen we samen in een adviesrapport. Dit rapport bevat een maatwerkadvies waar je bedrijf direct mee aan de slag kan. Kortom, klaar voor de toekomst!

Oplossing:

Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt gestart met een traject tussen onze loopbaanadviseur en je medewerker. In dit traject wordt gekeken naar het huidige werk van de medewerker en het toekomstperspectief daarvan. Daarnaast worden de competenties en kwaliteiten van je medewerker inzichtelijk gemaakt en wordt gekeken welke toekomstige loopbaanmogelijkheden hij of zij heeft op de arbeidsmarkt. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.

Oplossingen:

Als ondernemer kun je de subsidie aanvragen om je te laten ondersteunen of begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die medewerkers in je onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk. Je kunt denken aan de volgende activiteiten:

Periodieke ontwikkelgesprekken

Het gesprek tussen de leidinggevende en de medewerker over zijn of haar ontwikkeling is belangrijk voor het creëren van een werkomgeving waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen, volop wordt gestimuleerd. Maar het kan lastig zijn als ondernemer om te weten hoe je dit gesprek het beste en het meest effectief kunt voeren. Denk hierbij aan een adviesgesprek met een externe adviseur over hoe je een dergelijk systeem het beste kan invoeren in je bedrijf en over hoe dit ontwikkelgesprek het beste kan worden gevoerd.


Leerrijke werkomgeving

Er zijn verschillende methodieken te bedenken om een omgeving te creëren waar medewerkers op een laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden kunnen opdoen. Hierbij kan worden gedacht aan:

  • Het ontwikkelen van een e-learning programma
  • Het opzetten en implementeren van een kennis- en leerportaal
  • Introductie van leerambassadeurs en/of bedrijfsambassadeurs

 Bedrijfsschool

Bedrijven voelen de noodzaak om personeel aan te trekken, te binden en duurzaam inzetbaar te houden. Dit kan bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een bestaande bedrijfsschool of door zelf een bedrijfsschool op te richten, waar leren en werken worden gecombineerd. Zo kan je als ondernemer nieuwe en bestaande medewerkers een opleiding laten volgen en ondertussen mee laten werken in het bedrijf.

Oplossingen:

Neem contact op voor jouw oplossing op maat

Ieder bedrijf is uniek, net als jouw ontwikkelingsbehoeften. Bel ons op 0316 740 115 voor een persoonlijk gesprek. Ontdek hoe Vitacon Luteijn jou kan ondersteunen met de SLIM-subsidie en onze HR-oplossingen. Wacht niet langer, pak de telefoon en zet vandaag nog de stap naar een succesvolle toekomst voor jouw team!