Skip to main content

Urenregistratiesysteem

Het registreren van gewerkte uren is van essentieel belang voor veel organisaties, maar kost vaak veel tijd. Ook het maken van analyses op basis van geboekte uren en koppelingen met andere systemen zijn niet vanzelfsprekend. Het boeken en verwerken van gemaakte uren kan een blok aan het been zijn van zowel de medewerkers als de HR-manager.

Met een urenregistratiesysteem dat past bij de inrichting van jouw organisatie maak je het bijhouden en verwerken van uren efficiënter. Ben jij op zoek naar een urenregistratiesysteem die past binnen jouw organisatie? Neem contact op met een van onze e-HRM-adviseurs voor een vrijblijvend advies.

Wat is het voordeel van een urenregistratiesysteem?

Van een goede en soepele urenregistratie hangt veel af. Niet alleen kan het loon van medewerkers hierop gebaseerd zijn, maar je hebt het ook nodig voor foutloze facturatie. Mogelijk bestaat jullie  administratie van uren uit verschillende spreadsheets, documenten, mails en losse papieren. De verwerking hiervan kost veel tijd. Met een urenregistratiesysteem dat past bij de inrichting van het HR-proces van jouw organisatie, is tijdregistratie geen tijdrovende administratieve klus meer.

Welk urenregistratiesysteem past bij mijn organisatie?

Er zijn veel soorten urenregistratiesystemen en software op de markt. Hoe kies je een urenregistratiesysteem dat past binnen jouw organisatie? In eerste instantie is het van belang om na te gaan waar de behoeften en de pijnpunten liggen op het gebied van tijdregistratie. Werkt jouw personeel onregelmatig of in ploegen? Wat voor soorten contracten zijn er afgesloten? Werken jullie met vaste krachten of flexwerkers? Wil je specifiek kunnen bijhouden waar iedereen aan werkt; of wil je alleen weten wie wanneer precies aanwezig is?

Verschillende soorten urenregistratiesystemen zijn gemaakt voor verschillende apparaten. Willen jullie het nieuwe systeem gaan gebruiken op een Windows computer of een Mac? Of liever op een mobiel apparaat zoals een mobiel of tablet?

Allemaal vragen waarmee Vitacon Luteijn je verder kan helpen. Samen met jou brengen we de huidige HR-processen in kaart. Waar lopen jullie tegen aan op het gebied van urenregistratie? Vervolgens kijken we wat de wensen zijn. Waar willen jullie naar toe groeien?

Wat kan een urenregistratiesysteem?

In de basis registreert een urenregistratiesysteem de uren die medewerkers maken. Daarnaast heeft het systeem als doel de administratieve handelingen voor het HR-personeel te vergemakkelijken. Functionaliteiten waar je aan kunt denken zijn:

  • bijhouden van hoeveel tijd medewerkers besteden aan specifieke taken
  • automatische uurtarieven doorberekenen aan de hand van projecten
  • rapporten van gemaakte uren en kosten genereren

Hoe implementeer je een urenregistratiesysteem?

Het implementeren van een nieuw urenregistratiesysteem kan een spannend proces zijn. Je wilt dat het oude HR-proces soepel overgaat in het nieuwe systeem. Een e-HRM-adviseur van Vitacon Luteijn lost dit voor je op en helpt je bij het implementatieproces. Zo ben je verzekerd van een soepele overgang.

Hoe kan Vitacon Luteijn mij helpen bij het kiezen en implementeren van een urenregistratiesysteem?

  • Diepgang, kwaliteit en een persoonlijke benadering staan centraal in onze aanpak
  • De e-HRM-adviseurs hebben volledige focus op e-HRM en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden
  • Onze e-HRM-adviseurs hebben inhoudelijke kennis van de meeste e-HRM-oplossingen op de markt, waaronder urenregistratiesystemen
  • Persoonlijke begeleiding bij keuze, implementatie en onderhoud van jouw urenregistratiesysteem
  • Vitacon Luteijn is totaalaanbieder op het gebied van HR en onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk

Ga op zoek naar het urenregistratiesysteem dat past bij jouw organisatie

Wil jij geen dubbele administratie meer en efficiëntere HR-processen? Ga dan aan de slag met de inrichting of optimalisatie van een passend urenregistratiesysteem en schakel de hulp in van onze e-HRM-adviseurs. Zij helpen jou de juiste keuzes te maken en nieuwe software goed te implementeren.