Skip to main content

Assessments

Wil je weten of je medewerker of sollicitant goed past bij een functie? Of weten hoe je het beste haalt uit je medewerkers? Met een assessment krijg je duidelijkheid. Vitacon Luteijn is al ruim 40 jaar het assessmentbureau van Oost-Nederland. Meer weten? Bel of mail ons.

Wat is een assessment?

Een assessment bestaat uit meerdere psychologische tests en gesprekken die inzichtelijk maken hoe iemand zal presteren in een bepaalde functie, welke functie het beste past bij de medewerker en hoe de medewerker zich het beste verder kan ontwikkelen. Een assessment is dus een op tests gebaseerde objectieve inschatting van een verwacht functioneren. Tijdens het assessment brengen we kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart.

Waarom kiezen voor het afnemen van een assessment?

  • Het maken van de juiste kandidaat-keuze
  • Bijdragen aan het werkgeluk van medewerkers
  • Betere bedrijfsresultaten
  • Het verlagen van afbreukrisico’s
  • Als werkende de juiste beslissing maken

Verschillende soorten assessments

Omdat er verschillende aanleidingen zijn voor een assessment, zijn er verschillende soorten assessments. Wij bieden voor elke situatie een passend assessment.

Via een ontwikkelonderzoek brengen wij in kaart over welk potentieel je medewerker beschikt en welke vervolgstappen zullen leiden tot een gezonde groei en ontwikkeling.

Lees meer over het ontwikkelassessment

Een selectie assessment helpt je bij een sollicitatieprocedure de juiste kandidaat kiezen. Aan de hand van de testresultaten adviseren wij of een kandidaat past bij de beoogde functie in de organisatie en wat zijn of haar groeipotentieel is.

Lees meer over het selectie assessment

Met een loopbaanonderzoek krijgt de medewerker inzichten die hij kan benutten om door te groeien in zijn carrière.

Lees meer over een loopbaanonderzoek

Met de DISC gedragsanalyse meten we hoe de kandidaat omgaat met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. Aan de hand van de DISC-kleurensystematiek wordt de unieke gedragsstijl, en daarmee zijn of haar kwaliteiten en valkuilen, in kaart gebracht.

Lees meer over de DISC-methode

De talentscan legt de relatie tussen onbewuste drijfveren, de natuurlijke talenten en de competenties die daarbij aansluiten. De talentscan geeft inzicht en handvatten om talenten bewust te ontwikkelen. Maar de talentscan geeft ook inzicht in hoeverre een kandidaat over de juiste talenten en competenties beschikt voor een bepaalde functie.

Lees meer over de talentscan

Onderdelen van een assesment

Vitacon Luteijn biedt voor iedere situatie een passend assessment, waarbij we gebruikmaken van gevalideerde en betrouwbare testen. Samen met jou als opdrachtgever bekijken we welk type assessment het beste aansluit bij je vraagstelling.

De meeste assessments bestaan uit verschillende onderdelen. Er zijn veel verschillende tests en onderzoeken mogelijk. Hieronder vind je enkele van de meest toegepaste assessment onderdelen:

De capaciteitentest geeft meer inzicht in het werk- en denkniveau van de kandidaat.

Deze vragenlijst maakt de werkgerelateerde persoonlijkheid van een kandidaat of medewerker inzichtelijk.

Dit onderzoek brengt in kaart waar iemands drijfveren liggen, zodat inzichtelijk wordt hoe de kandidaat of medewerker het beste in beweging komt.

Met een rollenspel testen we hoe een kandidaat of medewerker reageert op verschillende situaties. Zo wordt meer duidelijk wat zijn of haar persoonlijke kwaliteiten zijn of waar de valkuilen zitten voor een functie.

Tijdens het interview bespreken we de testresultaten en gaan we dieper in op de relevante competenties.

Voor kandidaten

Hoewel de assessments bijna altijd vanuit bedrijven of organisaties worden geïnitieerd, hebben wij altijd oog voor de kandidaat. Niet alleen omdat we willen dat de kandidaat het assessment als iets positiefs ervaart, maar ook omdat een ontspannen kandidaat de tests beter uitvoert.

De kandidaat staat bij ons altijd voorop

  • Wij hebben altijd persoonlijke aandacht voor de kandidaat
  • De kandidaat krijgt heldere instructies vooraf in een eigen online omgeving
  • Onze locatie in Zevenaar is ruim en geheel ingericht om de kandidaat optimaal in zijn kracht te zetten en het assessment goed af te nemen
  • De kandidaat heeft de keuze om het assessment op deze locatie te doen, maar ook om het assessment online te doen
  • Voor de kandidaten bieden we informatiemateriaal en oefeningen, zodat de kandidaat zich goed kan voorbereiden

Kosten van een assessment

Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina zijn er allerlei verschillende soorten assessments mogelijk voor verschillende toepassingen. De kosten zijn afhankelijk van je wensen. De veelgehoorde opvatting dat assessments alleen toegankelijk zijn voor grote bedrijven is niet juist. Assessments zijn voor ieder bedrijf een prima optie. Naast uitgebreide assessments, biedt Vitacon Luteijn ook kleinere assessments of light varianten. Natuurlijk brengt het laten afnemen van assessments altijd kosten met zich mee. Deze verdien je snel terug, omdat je de juiste keuzes leert maken en het potentieel van je medewerkers beter kunt benutten!

Ook assessments van Vitacon Luteijn af laten nemen?

Wil je jouw keuzes of de ontwikkeling van medewerkers baseren op goede assessments? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!