Skip to main content

Passende verzuimbegeleiding met een abonnement van Vitacon Luteijn

Als ondernemer en werkgever heb je er liever niet mee te maken, maar vroeg of laat kom je in aanraking met verzuim van personeel. Verzuimbegeleiding is een nauwkeurig proces, waar meer bij komt kijken dan je in eerste instantie misschien denkt.

Wil je deskundige ondersteuning inschakelen voor de verzuimbegeleiding van jouw medewerkers bij ziekteverzuim? Met een verzuimpakket van Vitacon Luteijn weet je zeker dat jouw medewerkers de begeleiding krijgen die zij nodig hebben, en dat jij als werkgever aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Daar helpt de casemanager jou bij. Jouw eigen casemanager helpt en begeleidt jou en jouw medewerker in het verzuimproces.

Wil jij direct schakelen met een casemanager van Vitacon Luteijn en een verzuimpakket afsluiten? Bel of mail ons.

Verzuimbegeleiding volgens Vitacon Luteijn: een mensgerichte aanpak

Een goed verzuimbeleid begint bij verzuimpreventie. Het verzuimbeleid is de basis van alles. Daarin leg je vast hoe je als bedrijf omgaat met verzuim en hoe je verzuim kunt voorkomen.

Heb je onverhoopt toch te maken met langdurig verzuim? Met verzuimbegeleiding via onze gecertificeerde arbodienst zorgen we ervoor dat we jouw verzuimende medewerkers goed begeleiden, met als doel een duurzame re-integratie. Onze bedrijfsartsen hebben hierin een adviserende rol. Als arbodienst begeleiden wij jou en jouw medewerkers bij het opstellen en bijhouden van een ziekteverzuimdossier. We zorgen ervoor dat jouw medewerker de begeleiding krijgt die nodig is en dat jij als werkgever aan de wettelijke verplichtingen voldoet.

Geen zorgen meer om wettelijke bepalingen en termijnen met een verzuimpakket

Bij verzuimbegeleiding gelden wettelijke termijnen en bepalingen. Het is als organisatie belangrijk om aan deze bepalingen en termijnen te voldoen. Doe je dit niet, dan loop je risico op een loonsanctie. Een loonsanctie betekent dat je nog langer, maximaal 52 weken het salaris van de werknemer moet doorbetalen. Bespaar jezelf de zorgen over de ingewikkelde wettelijke bepalingen en geef de verzuimbegeleiding van jouw medewerkers uit handen aan een professional.

Als je verzuimbegeleiding uitbesteedt aan Vitacon Luteijn, voldoe je aan de bepalingen volgens de geldende Arbowetgeving. Hier zorgen we voor door afspraken met jou te maken die in lijn zijn met deze wetgeving. Met het basiscontract ben je dus verzekerd van wettelijk kloppende begeleiding.

De verzuimpakketten van Vitacon Luteijn

Passende verzuimbegeleiding is voor iedere organisatie anders. Daarom bieden wij 3 verschillende verzuimpakketten aan. Zo kun jij voor het abonnement kiezen dat het beste bij jouw organisatie past. Welke abonnementsvorm je ook kiest, als je verzuimbegeleiding uitbesteedt aan Vitacon Luteijn, krijg je altijd een geregistreerd casemanager.

Zijn de verzuimpakketten niet passend bij jouw organisatie of heb je specifieke wensen? We kunnen ook een verzuimpakket op maat samenstellen. Neem gerust contact met ons op om je wensen door te spreken.

Met pakket Zelf kies je voor zelfstandigheid. Met behulp van Verzuimsignaal, ons online verzuimregistratiesysteem, voer je jouw ziekteregistratie uit. Wij signaleren het voor je, als je acties moet uitvoeren conform de Wet Verbetering Poortwachter. Je voert de acties zelf uit en werkt het verzuimdossier bij.

Uiteraard kun je ons inschakelen op de momenten dat je het nodig hebt. Wij brengen de benodigde uren in rekening, tegen het geldende tarief. Zo maak je alleen kosten als het echt nodig is.

Met pakket Samen voeren wij automatisch de acties uit om het verzuim te begeleiden en registreren. Daarbij brengen wij de werkzaamheden in rekening tegen de geldende tarieven.

Als je geen (langdurige) zieken hebt, profiteer je hierdoor van lage kosten, maar tegelijkertijd ben je verzekerd van volledige ontzorging als langdurig verzuim wel aan de orde is.

Met pakket Compleet draag je alles rondom verzuimbegeleiding en registratie aan ons over. Wij signaleren niet alleen, maar voeren ook de benodigde acties uit volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Wij adviseren jou als werkgever wat je wanneer moet doen en nemen jou, waar dat kan, het werk uit handen. Het doel is ervoor zorgen dat jouw medewerker zo snel mogelijk en duurzaam re-integreert.

Tijdens de verzuimperiode van jouw medewerker krijg je de ondersteuning van een casemanager. Hij of zij regisseert en bewaakt het ziekteverzuim- en re-integratieproces, zodat je niet voor financiële verassingen komt te staan.

Waarom verzuimbegeleiding van Vitacon Luteijn afnemen?

  • Diepgang, kwaliteit en een persoonlijke benadering staan centraal in onze aanpak
  • We zijn een gecertificeerde arbodienst én HR-specialist
  • Wij zijn op de hoogte van branche specifieke regels en eisen
  • Altijd persoonlijk contact met een van onze deskundigen
  • Vitacon Luteijn is totaalaanbieder op het gebied van HR en onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk

Ga aan de slag met een passend verzuimpakket voor jouw organisatie

Laten we vandaag nog ontdekken wat er het beste bij jouw organisatie en team past. Neem vrijblijvend contact op.