Skip to main content

Advies arbeidsrecht: al je zaken op orde

Als je personeel in dienst hebt, wil je jouw zaken goed geregeld hebben. Maar als organisatie  heb je niet altijd zelf de juiste kennis in huis, of een hele HR-afdeling om alles te regelen. Vitacon Luteijn helpt je met advies over arbeidsrecht op de momenten dat jij het nodig hebt.

  • Advies over arbeidsovereenkomsten
  • Arbeidsvoorwaarden helder vastgelegd
  • Begeleiding en advies bij ontslagprocedures

Ontdekken wat voor jouw organisatie en werkgeverschap past? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Waar moet je aan denken bij een arbeidsovereenkomst?

Nieuw personeel in dienst? Dan is het belangrijk dat de arbeidsovereenkomst goed geregeld is. Vermeld bijvoorbeeld de duur van de overeenkomst, hoe de proeftijd geregeld is en wat het salaris wordt. Maar denk ook aan zaken als het concurrentie- of relatiebeding. Goede afspraken zorgen voor duidelijkheid. Je medewerkers weten precies wat hun rechten en plichten zijn en jij ook.  

Zeker weten of jouw arbeidsovereenkomst voldoet en jou en je medewerkers zekerheid biedt? Laat ons je zelf opgestelde overeenkomst screenen. Heb je nog geen overeenkomst, dan stellen we die graag voor je op.  

Hoe communiceer je arbeidsvoorwaarden het beste?

Uitgebreidere afspraken over arbeidsvoorwaarden kun je in een apart document vastleggen. Gelden de afspraken voor alle medewerkers? Dan is een personeelshandboek een goede oplossing. Hierin staan alle gemaakte afspraken en huisregels voor je organisatie duidelijk uitgelegd: van werktijden en verlof tot opleidingsbudget en gedragsregels.  

Onze experts helpen je graag bij het opstellen van je personeelshandboek.  

Waar moet je aan denken bij ontslagprocedures?

Soms is het onvermijdelijk om één of meerdere medewerkers te ontslaan. Dan is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Onze experts adviseren én begeleiden je in een ontslagprocedure. Zo zorgen we ervoor dat alles volgens de regels verloopt, maar ook dat er aandacht is voor de gevolgen van het ontslag voor de betrokken partijen.  

Onze experts geven advies over arbeidsrecht en helpen je door de complete ontslagprocedure heen. Ook kunnen we jouw medewerkers succesvol naar ander werk begeleiden met outplacement 

De voordelen van advies over arbeidsrecht via Vitacon Luteijn

Het grootste voordeel van samenwerken met de specialisten van Vitacon Luteijn rondom advies over arbeidsrecht, is dat het je tijd en energie bespaart. Je hoeft niet zelf de complexe en steeds weer veranderende regelgeving in te duiken. Maar er zijn meer voordelen: 

  • Onze specialisten zetten een schat aan kennis en ervaring in om voor jouw organisatie het beste advies samen te stellen 
  • We nemen het hele proces voor je uit handen of begeleiden je stap voor stap naar een succesvol resultaat: dat scheelt tijd! 
  • De specialisten van Vitacon Luteijn zijn dagelijks bezig met arbeidsrecht. Zo heb je altijd up-to-date advies, waarin wij de nieuwste regelgeving meenemen.

Wil je ook advies rondom arbeidsrecht van Vitacon Luteijn?

Heb je vragen, wil je een offerte aanvragen of direct advies over arbeidsrecht in jouw organisatie? Neem contact op met onze adviseur arbeidsrecht.