Skip to main content

HR Kenniskring

Als HR professional vervul jij een belangrijke rol in het wendbaar en toekomstbestendig maken van jouw organisatie. Welke uitdagingen komen er daarbij op je af?

Ons vak is volop in beweging en wij willen je graag helpen om het maximale uit jouw werk te halen. Je bent van harte welkom in onze HR Kenniskring. Hierin behandelen we vier keer per jaar diverse interessante HR thema’s.

Wij delen onze kennis met jou en jij krijgt de gelegenheid om je kennis en ervaring te delen met andere professionals in jouw vakgebied. Zo leer je van elkaar en krijg je direct toepasbare, praktische inzichten.

Aanmelden

Data en tijden

 • 12 maart 2024 | 15:30 - 17:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)
 • 11 juni 2024 | 15:30 - 17:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)
 • 10 september 2024 | 15:30 - 17:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)
 • 12 november 2024 | 15:30 - 17:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)

Trainers

Kosten

195,- euro excl. btw, voor 4 bijeenkomsten incl. jaarlijks strategiegesprek

Locatie

Mercurion 3 | Zevenaar

Thema maart: Veranderingen in organisaties

Een andere organisatiestructuur, een nieuwe pensioenregeling, nieuwe werkplekken, andere systemen. Veranderen dat doen we elke dag. Soms in grote stappen, soms in kleine stappen. In onze snel veranderende wereld speelt HR een belangrijke rol in het sturen en ondersteunen van organisatieveranderingen. Want dat heeft altijd impact op mensen. Je vraagt namelijk een gedragsverandering.

Als HR-professional ben je de drijvende kracht achter het creëren van draagvlak en het implementeren van effectieve interventies. Echter, ondanks de beste inspanningen, lopen veel veranderingsprocessen vroegtijdig vast of halen ze niet de gewenste resultaten.

Op 12 maart gaan we, tijdens de eerste HR Kenniskring van 2024, samen in gesprek over de aspecten van organisatieverandering. Je kunt inzichten delen en leren over:

 • De diverse rollen die HR heeft in het proces van organisatieverandering.
 • Strategieën om draagvlak te creëren voor verandering binnen je organisatie.
 • Het toepassen van het kleurenmodel van De Caluwé & Vermaak om de juiste veranderstrategie te kiezen.
 • Ervaringen en tips uitwisselen: jouw persoonlijke ervaringen met organisatieverandering, de successen en de uitdagingen.

Tijdens deze sessie kun je jouw kennis verdiepen, netwerken met collega’s en waardevolle inzichten verzamelen die je direct kunt toepassen in jouw rol.

Jouw resultaat

Na afloop van deze kennissessie:

 • bruist het in je hoofd en zit je vol vakinspiratie
 • zet je steeds weer een volgende stap in jouw ontwikkeling als HR professional
 • weet je hoe je modern HR direct toepast in jouw praktijksituatie
 • zie je in hoe je nóg efficiënter kunt werken
 • heb je kennisgemaakt met interessante vakgenoten; met hen kun je onbeperkt blijven sparren

Doelgroep

De HR Kenniskring is er voor iedereen die een functie of rol vervult binnen HRM. Je bent leergierig en staat open voor het delen van jouw kennis en ervaring. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt, diversiteit zien wij juist als een meerwaarde!

Aanpak

Wij organiseren 4 keer per jaar de HR Kenniskring. Je kan op ieder gewenst moment instromen. Schuif je voor het eerst aan? Dan kost de eerste sessie je niets en is deelname vrijblijvend.

Tijdens de sessies stimuleren wij interactie, zodat kennis en (praktijk)ervaring optimaal uitgewisseld kan worden. Het is een principe van ‘halen en brengen’.

Strategiegesprek

Het lidmaatschap van de HR Kenniskring bestaat uit vier bijeenkomsten per jaar plus een jaarlijks persoonlijk strategiegesprek.

Wat houdt dit strategiegesprek in?
Je krijgt één-op-één tijd met een van onze HR-consultants, gewoon bij jou op kantoor. Dit is hét moment om te sparren over de uitdagingen waar jij voor staat: van teamontwikkeling tot de nieuwste HR-innovaties. We denken actief met je mee over te maken keuzes of gewenste aanpak. Wij helpen je graag om vanuit je kracht en focus de juiste stappen te zetten.

Wij houden je tussentijds scherp!

Hoe goed onze HR Kenniskring ook is, aan vier bijeenkomsten per jaar heb je niet genoeg om optimaal op de hoogte te blijven. Daarom ontvang je periodiek infomails met actualiteiten en antwoorden op veel gestelde vragen.

*Als deelnemer geef je aan het eind van elke sessie je input/wensen door als het gaat om thema’s voor volgende bijeenkomsten.

Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag? Sanneke Peters helpt je graag.

Aanmelden voor HR Kenniskring

Ja, ik meld me aan voor de HR Kenniskring op:(Vereist)

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
Adres
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief(Vereist)