Skip to main content

Groeien door een bedrijfsovername

Welke toegevoegde waarde biedt Stolwijk vanWijk bij aankoop van een bedrijf?

 • Strategiebewaking
  Formuleer je strategie helder en laat ons je helpen om op verschillende momenten in het aankoopproces te toetsen of de kenmerken van een voorgenomen aankoop erbij aansluiten.
 • Meer inzicht
  Laat ons je adviseren over (potentiële) synergievoordelen en de terugverdientijd van een acquisitie.
 • Nuchter en kritisch
  Met ons heb je het in huis: een nuchtere kijk en ondernemende aanpak, optimisme en kritisch denk- en analysevermogen.

Ik wil mijn onderneming laten groeien door middel van een overname

In de afgelopen jaren heeft je onderneming een mooie groei laten zien. Zelfstandig doordat je de juiste keuzes hebt gemaakt of op het juiste moment kansen hebt gezien en gegrepen. Of wellicht ben je gegroeid met een eerdere overname. Denk je dat je bedrijf nóg verder zou kunnen doorstoten in de markt? Zodat je nog meer waarde kunt genereren voor de onderneming en voor klanten, om zo op lange termijn nog succesvoller kunt zijn? Laat ons met je meedenken en organiseren.

Formuleer jouw strategie

Een succesvolle overname begint met een duidelijk doel voor ogen. Jouw strategie moet scherp geformuleerd zijn en de beoogde overname moet daar perfect op aansluiten. Zo krijg je een helder beeld van hoe jouw ideale overnamekandidaat eruit zou moeten zien. En dan ben je er klaar voor om op zoek te gaan. Dient een aankoopmogelijkheid zich onverwacht aan? Sla ook dan de fase van het formuleren van een goede strategische onderbouwing niet over. Ook dan moet je immers goed weten wat en wie je wilt, zodat je je zoektocht gericht kunt inzetten.

Blijf de match toetsen

Heb je de strategie helder, dan is het een stuk eenvoudiger om te toetsen of de kenmerken van een potentiële overname matchen met jouw strategie en onderneming. Check gedurende het proces steeds weer opnieuw en blijf trouw aan je vooraf geformuleerde strategie. We vragen ondernemers vaak om vooraf de drie belangrijkste redenen voor een overname op papier te zetten. Zo kunnen we je alert houden en al doende blijven uitdagen de zorgvuldig geformuleerde uitgangspunten in het oog te houden.

Realistische en haalbare strategie

Wij begrijpen dat een overname waarde moet genereren. Daarom helpen wij je bij het formuleren en uitvoeren van de juiste strategie. We zullen onderzoeken of de geïdentificeerde kostenbesparingen, synergie- en/of schaalvoordelen realistisch en haalbaar zijn. Met onze nuchtere en kritische aanpak zijn we de ideale adviseur voor ondernemende optimisten zoals jij.

Wij adviseren ondernemers over:

 • Toegevoegde waarde van het over te nemen bedrijf in relatie tot hun overnamestrategie
 • (Potentiële) synergievoordelen en de terugverdientijd van een acquisitie

Vindt dat ene mooie bedrijf dat aansluit bij jouw ambities

Om jouw onderneming en plannen verder te laten groeien, neem contact met ons op.