Skip to main content

Goed voorbereiding is het halve werk

Waarom een due diligence onderzoek door Stolwijk vanWijk?

 • Uitstekend voorbereid
  Reken op onze jarenlange ervaring met financieel due diligence, fiscaal due diligence en HR due diligence. Met onze analyses en interpretaties ben je voorbereid op elke vraag.
 • Pro-actief
  Beter beslagen ten ijs komen in een verkoopproces? Eventuele benodigde aanpassingen op voorhand al kunnen doorvoeren? Ga voor ons sell-side due diligence onderzoek.
 • Betrouwbare rapportage
  Ga voor een transparante rapportage met een objectieve en betrouwbare visie op de onderneming.

Welke vragen kan ik verwachten van een potentiële koper?

Het due diligence onderzoek speelt een belangrijke rol bij het in kaart brengen van alle, met een bedrijfsovername samenhangende, risico’s. De koper bepaalt hoe diep en ver het onderzoek gaat. Dit is onder meer afhankelijk van de onderneming en de gemaakte afspraken. Deelonderzoeken die voor jou zinvol kunnen zijn:

 

Geen glazen bol, wel volop ervaring

Je exact voorspellen welke vragen je van een potentiële koper kunt verwachten, dat kunnen we helaas niet. Daarvoor zijn er te veel factoren van invloed. Denk aan het type transactie (activa/passiva of aandelentransactie), soort onderneming, de afspraken in de letter of intent (LOI) en het type koper (financiële of strategische koper). Maar vlak het voordeel van jarenlange ervaring met financieel due diligence (Stolwijk vanWijk), fiscaal due diligence (Stolwijk Kelderman) en HR due diligence (Vitacon Luteijn) niet uit. We draaien al lang mee en dan zie je toch steeds weer vergelijkbare zaken terugkomen. Doe daar je voordeel mee!

Liever pro-actief aan de slag en niet wachten tot een potentiële koper een due diligence onderzoek naar jouw onderneming start? Schakel ons dan in voor een sell-side due diligence onderzoek.

Sell-side due diligence

Liever pro-actief aan de slag en niet wachten tot een potentiële koper een due diligence onderzoek naar jouw onderneming start? Schakel ons dan in voor een sell-side due diligence onderzoek.

Sell-side due diligence kan bijdragen aan meer vertrouwen bij de koper en zijn bereidheid om een hogere prijs te betalen. Jouw eigen medewerkers hebben mogelijk niet genoeg tijd of ervaring om potentiële problemen te identificeren en analyseren. Of ze kunnen moeilijk inschatten welke invloed deze problemen kunnen hebben op de transactie.

Onze sell-side dienstverlening

Investeer je in een professioneel pre-sale/sell-side due diligence dan brengt je dat accurate en betrouwbare financiële informatie voor de koper. Bovendien geeft het je vroegtijdig inzicht in eventuele problemen met operationele, technologische en personele aangelegenheden. Daar waar een koper je anders in een defensieve onderhandelingspositie had gemanoeuvreerd, kun je nu gewoon nog werken aan oplossing en daarna alsnog snel schakelen. Zie daar: sell-side due diligence kan het verschil betekenen tussen een snelle, succesvolle verkoop en een langdurig, potentieel discutabel transactieproces.

Onze sell-side dienstverlening bestaat uit:

 • Uitvoering van sell-side due diligence
 • Opstellen van transparante rapportages met een objectieve en betrouwbare visie op de onderneming

Voorkom verrassingen in due diligence onderzoek van een koper

Een slimme ondernemer is goed voorbereid, neem contact met ons op.