Skip to main content

Waardebepaling bij uitkoop voor een zakelijk geschil

Waarom samenwerken met Stolwijk vanWijk bij bedrijfswaardering?

 • Onafhankelijke waardebepaling
  Wij berekenen onafhankelijk de waarde van de aandelen van de uittredende of aanblijvende vennoot
 • Waardebepaling voor de fiscus
  Ook bij een conflict met de fiscus zorgen wij voor een onafhankelijk en deskundig oordeel
 • Vaststelling schade bij contractbreuk
  Bij een conflict, voortgekomen uit contractbreuk, kun je ons inschakelen om de omvang van de economische schade vast te stellen

Ik heb een zakelijk geschil over de waarde van een onderneming

In geval van zakelijke geschillen kunnen emoties hoog oplopen. Maar laten we eerlijk zijn, dat komt de bedrijfsvoering niet ten goede. Dus als je in een situatie zit waarin je een partner of aandeelhouder wilt uitkopen, is het cruciaal dat de waarde van het over te dragen deel van je onderneming onafhankelijk wordt bepaald. Dit kunnen wij als geen ander voor je verzorgen. Ook kun je ons inschakelen om in geval van een conflict tussen twee organisaties, bijvoorbeeld over contractbreuk, inschakelen om de omvang van economische schade vast te stellen.

Begeleiding bij uitkoop van een vennoot

Opzoek naar een specialist die jou de complexiteit van een vraagstuk over waardebepaling uit handen neemt? Die heb je bij ons gevonden. Wij kennen de aandachtsgebieden, de haken en ogen, de mitsen en maren. Geef ons het “gedoe”, dan heb jij daarna de eerlijke overeenkomst. En dan maakt het niet uit of jij de uittredende vennoot bent of juist in het bedrijf blijft. Vertrouw op onze kennis en ervaring als onafhankelijk waardebepalingsspecialist, adviseur en belangenbehartiger. Dan kunnen jullie je allemaal weer op de toekomst richten.

Begeleiding bij conflicten met Belastingdienst

Ook bij conflicten met de fiscus zijn we er om je te ondersteunen met een onafhankelijk en deskundig oordeel. Of het nu gaat om de waardebepaling van je onderneming bij een fiscale inbreng, de toepassing van de fiscale bedrijfsopvolgingsregeling (BOR/BOF) of de waardering van een onderneming in een nalatenschap, je kunt op onze expertise rekenen.

Onafhankelijke beoordeling economische schade

Geschillen tussen ondernemingen of andere onafhankelijke partijen komen regelmatig voor. Ze leiden helaas vaak tot economische schade. Denk aan:

 • Inbreuk op merkrecht
 • Niet nakomen van afnameverplichtingen
 • Inbreuk op garanties uit een overnamecontract

 

Heeft jouw bedrijf schade geleden door toedoen van een andere onderneming? Schakel ons dan in voor een onafhankelijke bepaling van de hoogte van het schadebedrag.

Met het oog op verschil in perceptie zal een koper een voor hem irreële waardering (bijvoorbeeld gebaseerd op historische resultaten met een winstmultiple van vier keer de afgelopen jaarwinst) resoluut van tafel vegen. Maar maak je geen zorgen over realiteitszin. Onze Register Valuators weten wat ze doen en wegen alle factoren mee in hun oordeel.

Een conflictsituatie over de waarde bij aan- of verkoop?

Laat emoties niet te hoog oplopen, neem contact met ons op.