Skip to main content

Personeelsparticipatie in jouw onderneming

Waarom samenwerken met Stolwijk vanWijk bij bedrijfsoverdracht?

 • Planmatige aanpak
  Met een gedegen personeelsparticipatieplan en door goed georganiseerd te werk gaan ga jij voor een vliegende start.
 • Advies over rechten
  Wel winstrechten, maar geen zeggenschap? Wij helpen jou de juiste keuzes te maken.
 • Professionele begeleiding
  Ga voor de beste kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring en begeleiding van tal van transacties weten wij voor jou de juiste weg.

Ik wil mijn personeelsleden laten participeren

Bij een personeelsparticipatie nemen medewerkers een onderneming (deels) over en delen in de resultaten van de onderneming. Waarom je hier als ondernemer voor zou kiezen? Wij zien in de praktijk dat een goed georganiseerde personeelsparticipatie enorm kan bijdragen aan het creëren van een ‘ondernemende sfeer’ in een organisatie. Bovendien werkt het laten participeren van medewerkers erg motiverend. De medewerkers worden immers (financieel) beloond voor extra inspanningen die zij leveren.

 

Wat zet je in een plan voor personeelsparticipatie?

Jij moet en wilt met je medewerkers verder. Het is daarom extra belangrijk om personeelsparticipatie goed te organiseren. Onduidelijkheid over afspraken en verwachtingen kan funest zijn voor de interne werksfeer. Wij adviseren je bij het opstellen van een goed georganiseerd personeelsparticipatieplan. Hierbij kun je denken aan:

 • Juridische structuur
 • Fiscaal advies
 • Waardebepaling
 • Advies over financiering
 • Algehele procesbegeleiding

Personeelsparticipatie: wel of geen zeggenschap?

Ga je voor personeelsparticipatie, dan kun je ervoor kiezen om medewerkers winstrechten én zeggenschap te geven. We kunnen ons echter voorstellen dat dit laatste niet voor elke personeelsparticipatie wenselijk is. Je kunt daarom ook gaan voor een constructie waarbij medewerkers wel in de wint delen, maar niet of beperkte in de zeggenschap. Zo heb je de positieve stimulans voor medewerkers die wel financieel worden beloond voor extra inspanningen, maar houd jij als directeur grootaandeelhouder het heft in eigen handen.

Creëer een ondernemende sfeer in jouw organisatie

Voor een goed georganiseerde personeelsparticipatie, neem contact met ons op.