Skip to main content

Erfenis regelen: nalatenschap en erfbelasting

De erfbelasting die jouw nabestaanden moeten betalen kan flink oplopen. Van het vermogen dat jij hebt opgebouwd, moeten jouw nabestaanden al gauw 10% tot zelfs 40% afdragen aan erfbelasting. Stel dat je komt te overlijden, dan is het dus niet zo dat al jouw vermogen automatisch naar de erfgenamen gaat. Jouw erfenis kan verstrekkende fiscale gevolgen hebben voor jouw nabestaanden.

Het liefst wil je je nabestaanden dit soort verrassingen besparen. En natuurlijk wil je ervoor zorgen dat zij zo min mogelijk aan erfbelasting hoeven af te dragen. Wij helpen je graag bij het wegnemen van fiscale risico’s en begeleiden jou naar de fiscaal meest optimale route. Neem contact op met een van onze specialisten en regel jouw erfenis optimaal.

Erfbelasting, hoe zit het daarmee?

Erfbelasting betaal je over het vermogen dat je erft. De hoogte van de erfbelasting die je moet afdragen is afhankelijk van de relatie tot de overledene. Is de overledene jouw levenspartner? Dan betaal je veel minder erfbelasting, dan wanneer de overledene jouw broer, zus of ouder is.

Erfbelasting verlagen

Er zijn constructies waardoor je de af te dragen erfbelasting kunt verlagen. Bijvoorbeeld door alvast bij leven te schenken aan de volgende generatie. Is er een onderneming bij betrokken? Ook dan zijn er regelingen waarmee de af te dragen erfbelasting beperkt kan worden.

Kortom, er is heel wat mogelijk om jouw opgebouwde vermogen gunstig na te laten. Om de meest optimale route te kunnen bepalen, is fiscale en financiële kennis nodig op dit gebied. Daarom kunnen onze specialisten jou goed helpen, zij zijn overal van op de hoogte.

Jouw vermogen gunstig nalaten

Zoek je naar mogelijkheden om jouw opgebouwde vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen aan de volgende generatie?

Onze specialisten helpen je er graag mee. Wij weten alles van de verschillende belastingen en afdrachten. Ook bij vermogensplanning en het opstellen van een testament helpen we je graag. We kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden die het opstellen van een testament biedt om jouw nalatenschap gunstig te regelen.

Je kunt bij ons terecht voor alles op fiscaal en financieel gebied als het gaat over jouw nalatenschap. Is het aan de orde, dan regelen we de aangifte van de erfbelasting voor je. En neem je ons advies voor jouw testament ter harte? We werken samen met een groot netwerk van notarissen en advocaten, waarmee we onder andere het daadwerkelijk opstellen van het testament voor jou kunnen verzorgen.

Een erfenis regelen

Is er iemand in jouw omgeving overleden en heb je hulp nodig bij de fiscale afwikkeling daarvan? Zijn er meerdere erfgenamen en vind je het lastig om te overzien wat je allemaal moet regelen, waar je rekening mee moet houden en wat er nog op je afkomt? Het verlies van een dierbare is al zwaar genoeg. De financiële afwikkeling van het overlijden is een extra last. Maak het jezelf makkelijk. Het verlies is al zwaar genoeg. En schakel onze hulp in. Wij helpen je er graag mee.

Waarom jouw erfenis en af te dragen erfbelasting regelen met onze adviseurs?

  • Wij hebben verschillende fiscalisten in huis, zo is er altijd een specialist die bij jouw vraagstuk past
  • De kennis van onze specialisten is altijd up-to-date wat betreft actuele wetgeving en fiscale mogelijkheden
  • Je krijgt een eigen vertrouwde adviseur
  • Wij hebben altijd oog voor jouw persoonlijke situatie
  • Wij zijn is totaalaanbieder op het gebied van accountancy en fiscaal advies en is onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk
  • Diepgang, kwaliteit en een persoonlijke benadering staan centraal in onze aanpak
  • Sterk in de regio Doetinchem, Zevenaar, Zutphen, Nijmegen en Arnhen

Regel de erfenis en de afdracht van de erfbelasting goed, neem contact op!

Jouw erfenis of de afhandeling van de erfenis van een dierbare, regel je met de hulp van onze adviseurs. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.