Skip to main content

Advies bij grensoverschrijdend ondernemen en buitenlandse belastingsystemen

Het Nederlandse fiscale systeem is soms al ondoorgrondelijk. Als ondernemer ook nog volledig op de hoogte zijn van buitenlandse belastingsystemen is haast onmogelijk.

Wil jij zakendoen in of vanuit het buitenland? Schakel eerst met een van onze specialisten in internationale fiscale systemen. Voorkom daarmee dat je in fiscale valkuilen trapt, of de weg kwijtraakt in alle regels en voorwaarden. Neem contact op met een van onze adviseurs.

Kennis van buitenlandse belastingsystemen

Overweeg jij een nieuwe vestiging te openen in het buitenland? Wil je zakendoen met bedrijven in het buitenland? Overweeg je de aankoop van onroerend goed over de landsgrenzen heen? Of wil je emigreren of immigreren? In dit soort gevallen krijg je te maken met grensoverschrijdende fiscale regels. Ben je daar niet van op de hoogte, dan is de kans groot dat je niet optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden. En als je niet oppast betaal je dubbele heffingen, of maak je fouten waardoor je onnodig veel aan belastingen betaalt.

Specialist in internationaal belastingrecht

Ga je grensoverschrijdend wonen of werken, dan is het fijn als je de back-up hebt van een specialist op het gebied van internationaal belastingrecht. Iemand die jou kan wijzen op mogelijkheden. Én die je ervoor kan behoeden om in de fiscale valkuilen te trappen.

Onze specialisten kennen de Europese belastingverdragen en regels van binnen en buiten. Of je nu fiscale expertise nodig hebt voor business in het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk, wij helpen jou graag succesvol internationaal te ondernemen.

Zakendoen vlak over de grens

Onze regio schuurt tegen Duitsland aan. Veel bedrijven maken van onze expertise gebruik om succesvol zaken te doen met Duitse bedrijven. Ook ondersteunen wij bedrijven die in Duitsland een vestiging willen openen. En ondersteunen wij ondernemers en particulieren die werken in Nederland, maar wonen in Duitsland. Overigens zijn wij er niet alleen voor Nederlandse bedrijven om te helpen met fiscale grensoverschrijdende casussen. Ook Duitse bedrijven helpen wij ondernemen in Nederland.

Altijd persoonlijk advies over internationale fiscale regels

Onze specialisten van kunnen je helpen bij het internationaal ondernemen. Voorbeelden waarbij wij jou kunnen ondersteunen zijn:

 • Het opzetten van een buitenlandse bedrijfsstructuur. Zoals vestigingen, het opzetten van een dochtervennootschap of buitenlandse samenwerkingsverbanden.
 • Het opzetten van een bedrijfsstructuur in Nederland voor een buitenlandse onderneming.
 • Het opzetten van een goed systeem voor internationale verrekenprijzen (transfer pricing) tussen gelieerde ondernemingen.
 • Het maken van afspraken (rulings) met de Belastingdienst.
 • Het uitzenden van jouw werknemers naar het buitenland (salary split / split employment), waarbij de fiscale en sociaal-verzekeringstechnische positie aan de orde komt.
 • Het uitzenden van buitenlandse werknemers naar Nederland, mede in combinatie met toepassing van de 30%-regeling.
 • Het adviseren over BPM-aspecten van werken in het buitenland.
 • Het geven van advies omtrent fiscale aspecten van emigratie. Zoals bijvoorbeeld ná de verkoop van jouw onderneming in combinatie met het opzetten van een belastingbesparende structuur.
 • Internationale vermogensplanning en -structurering.

Kortom, voor ieder internationaal ondernemersvraagstuk op het gebied van fiscaliteit kun je bij ons aankloppen.

Waarom fiscaal advies bij ons inwinnen als je zaken gaat doen in het buitenland of vanuit het buitenland?

 • Wij zijn gespecialiseerd in internationale belastingsystemen
 • De kennis van onze specialisten is altijd up-to-date wat betreft actuele wetgeving en fiscale mogelijkheden
 • Wij hebben altijd oog voor jouw persoonlijke situatie
 • Je krijgt een eigen vertrouwde adviseur
 • Wij zijn totaalaanbieder op het gebied van accountancy en fiscaal advies en is onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk
 • Meer of andere expertise nodig bij het internationaal ondernemen? Ook dat hebben we via ons netwerk voor jou in huis
 • Diepgang, kwaliteit en een persoonlijke benadering staan centraal in onze aanpak
 • Sterk in de regio Doetinchem, Zevenaar, Zutphen, Deventer, Nijmegen en Arnhem

Ook succesvol internationaal ondernemen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie, een afspraak om jouw persoonlijke situatie voor te leggen, of om direct een offerte aan te vragen.