Skip to main content

CSRD Leerkring 2024

Bereid je voor op de CSRD met onze Leerkring in 2024

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) komt eraan en het is belangrijk dat jouw bedrijf hierop voorbereid is. Want vanaf 2025 moeten ‘grote ondernemingen’ verplicht rapporteren over hun impact op milieu, sociale omstandigheden en governance. Met als doel het vergroten van de transparatie en investeerders, klanten en andere stakeholders een helder beeld te geven van jouw duurzaamheidsprestaties.

In samenwerking met Robin Good helpen wij jou bij de voorbereiding op de CSRD wetgeving met een speciale CSRD Leerkring. In 6 verschillende sessies stomen we jou en je bedrijf klaar voor het duurzaamheidsrapport.

Aanmelden

Data en tijden

  • 25 april 2024 | 08:00 - 12:00 uur
  • 13 juni 2024 | 08:00 - 15:00 uur
  • 19 september 2024 | 08:00 - 12:00 uur
  • 10 oktober 2024 | 08:00 - 12:00 uur
  • 07 november 2024 | 08:00 - 12:00 uur

Waarom de CSRD Leerkring?

Met de deadline van 2025 in zicht is nu het perfecte moment om te beginnen met je voorbereiding. De CSRD stelt specifieke eisen aan je rapportageproces. In samenwerking met duurzaamheidsexpert Robin Good zorgen we er met de Leerkring voor dat jij en je bedrijf volledig voorbereid zijn om de CSRD-richtlijnen.

Onze Leerkring maakt dit proces overzichtelijk door je stap voor stap te begeleiden bij het opstellen van je duurzaamheidsrapport. Je krijgt handvatten om de duurzaamheidsdoelen van je bedrijf te verweven met de dagelijkse bedrijfsvoering en rapportage.

Kortom, praktische kennis en waardevolle inzichten over het implementeren van CSRD in je bedrijfsstrategie. We stomen je klaar om deze nieuwe regelgeving niet alleen praktisch toe te passen, maar ook om te zetten als kans voor duurzame groei en innovatie!

En natuurlijk staat het ontmoeten en delen van ervaringen met andere CSRD-plichtige bedrijven centraal.

Voor wie?

De CSRD Leerkring is er voor bedrijven die vanaf 2025 moeten voldoen aan de CSRD-eisen en dan specifiek voor diegenen die strategisch verantwoordelijk zijn voor implementatie van deze nieuwe regelgeving.

Als de nieuwe regels rond de CSRD nog niet voor jouw bedrijf gelden, maar je toch graag op tijd klaar wilt zijn voor wat er komt, of als je om andere redenen nu al wilt beginnen met duidelijk rapporteren over duurzaamheid, stuur ons dan een e-mail: csrd@stolwijkkennisnetwerk.nl.

Begeleiding door Robin Good en Stolwijk Kelderman

De CSRD Leerkring is ontstaan uit een samenwerking van Robin Good en Stolwijk Kelderman. De combinatie van de expertise van beide organisaties zorgt voor een sterke formule en unieke aanpak.

Over Robin Good

Met bijna 25 jaar ervaring mogen de mensen van Robin Good zich pioniers van duurzaamheid in het bedrijfsleven noemen. Met een team van enthousiaste en gedreven professionals die geloven in de kracht van duurzaamheid, helpen zij je graag om jouw organisatie op een praktische, betaalbare en plezierige manier te verduurzamen. ‘Sustainability with a smile’.

Over Stolwijk Kelderman

De accountants van Stolwijk Kelderman werken voor jou met een focus op CSRD. Ze delen hun uitgebreide kennis van finance, het inrichten en controleren van processen en rapportages en betrouwbaarheid van cijfers. Net zoals ze dat normaal gesproken doen voor jaarrekeningen, maar nu met het oog op niet-financiële bedrijfsprestaties.

Meer weten? Neem dan eens kijkje op www.robingood.nl.

Meer weten? Neem dan eens kijkje op www.stolwijkkelderman.nl.

Partners

De Leerkring CSRD is mede mogelijk gemaakt door onze partners Oost NL en RCT Gelderland.

Aanpak

Onze experts nemen je mee in de wereld van de CSRD. Met een praktische en interactieve aanpak is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en krijg concrete handvatten om CSRD in jouw bedrijf te integreren. Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe inzichten, maar ook met een netwerk van gelijkgestemden. Oftewel:

  • Praktijkgerichte sessies met diepgaande kennis over CSRD
  • Actuele inzichten en voorbeelden
  • Netwerkmogelijkheden met andere CSRD-plichtige bedrijven
  • Concrete handvatten om duurzaamheidsrapportage in jouw bedrijf te integreren

Investering voor deelname

De deelname voor het complete programma bedraagt: 4.500,- euro (excl. btw) per deelnemend bedrijf. Deze investering omvat alle sessies en benodigde materialen om jouw bedrijf volledig voor te bereiden op de CSRD.

Speciale software tijdens de CSRD Leerkring

De CSRD kan best uitdagend zijn voor een organisatie. Uit ervaring weet Robin Good dat goede software daarbij onmisbaar is. Je moet niet alleen een berg data verzamelen, maar om die data te krijgen heb je vaak de hulp van anderen nodig. En laten we eerlijk zijn, dat gaat je niet lukken met alleen Excel-sheets.

Zo’n handige tool is GSES. Om je te laten zien wat het kan betekenen voor het CSRD-proces, krijg je tijdens de Leerkring gratis toegang tot deze software.

Veel organisaties gebruiken dit platform al, niet alleen voor CSRD, maar ook voor allerlei andere duurzaamheidsrapportages en standaarden, zoals EcoVadis of B-Corps.

Deze software is onderdeel van de Leerkring, dus je kunt het zonder extra kosten gebruiken zolang de CSRD Leerkring duurt. Uiteraard ben je niet verplicht om na de Leerkring deze tool te blijven gebruiken.

Thema per sessie:

Het programma bestaat uit zes interactieve sessies verspreid over 2024. Iedere bijeenkomst behandelen we een thema waar we mee aan de slag gaan. En natuurlijk delen we actuele ontwikkelingen, praktische voorbeelden en helpen we je met het verder in- en aanvullen van je duurzaamheidsrapport.

We brengen in kaart welke belanghebbende we moeten betrekken bij onze rapportage.

Duurzaamheid draait om de impact van je acties op de wereld, waarbij de rol van iedereen die betrokken is bij je bedrijf – de stakeholders – cruciaal is.

Binnen de CSRD is het belangrijk om eerst te bepalen wie deze stakeholders zijn, hoe ze jouw bedrijf beïnvloeden en andersom, vooral in relatie tot verschillende duurzaamheidsthema’s. Niet alle stakeholders zijn bij elk thema even belangrijk.

Het kiezen van de meest relevante stakeholders is een eerste belangrijke stap, ondersteund door diverse tools die het proces vergemakkelijken. Deze sleutelfiguren zijn vervolgens essentieel in de ‘dubbele materialiteitsanalyse’ waarbij je samen de prioriteiten bepaalt en kijkt hoe de samenwerking verbeterd kan worden.

08:00 – 12:00 uur

We bepalen de materiële onderwerpen voor onze rapportage.

08:00 – 12:00 uur

We behandelen de impact die wij maken op het milieu en de impact die het milieu heeft op onze organisatie.

08:00 – 15:00 uur*

* Let op! Deze sessie bestaat uit 2 dagdelen en duurt van 08:00 tot 15:00 uur.

Hoe gaan we om met de medewerkers in ons bedrijf en in de waardeketen? En welke invloed hebben wij op de mensen om ons heen?

08:00 – 12:00 uur

We behandelen de systemen en structuren die nodig zijn om onze doelen te halen.

08:00 – 12:00 uur

We presenteren onze bevindingen en plannen aan onze stakeholders en gaan met ze in gesprek.

08:00 – 12:00 uur

Aanmelden voor CSRD Leerkring 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Contactpersoon*

Stuur de factuur à 4.500 euro (excl. btw) naar:

Adres*