Skip to main content
27 maart 2020

Tijdige loonaangifte noodzakelijk voor goede uitvoering NOW-regeling

De Belastingdienst roept alle werkgevers van Nederland op om tijdig loonaangifte te doen. Het UWV gebruikt de gegevens uit de loonaangifte namelijk voor de NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid). Om te zorgen voor een goede uitvoering van deze regeling is het van belang dat het UWV over de meest actuele gegevens beschikt. Daarmee kan het UWV snel berekenen waar werkgevers en werknemers recht op hebben.  

Indien een werkgever uitstel van betaling heeft aangevraagd of gaat aanvragen hoeft de loonaangifte niet betaald te worden.

Uitstel van belastingbetaling

De Belastingdienst biedt ruimere mogelijkheden voor uitstel van betaling voor ondernemers die door het corona virus in betalingsproblemen komen. Uitstel kan aangevraagd worden voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Meer informatie leest u hier.

NOW-regeling

De NOW-regeling is onlangs in het leven geroepen om werkgevers te compenseren bij omzetverlies tijdens de corona crisis. Zo kunnen zij hun werknemers doorbetalen en probeert de overheid zo veel mogelijk ontslagen te voorkomen. Meer informatie over de NOW vindt u hier.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?