Skip to main content
26 maart 2020

Update: geen eHerkenning nodig bij NOW aanvraag

– UPDATE 25 maart 2020 – De website van de Kamer van Koophandel meldt dat u voor uw NOW aanvraag geen e-Herkenning of andere vorm van authenticatie nodig zult hebben. Zoals het er nu naar uitziet doet u de aanvraag binnenkort met uw loonheffingsnummer. Wij houden u op de hoogte over het moment waarop het aanvraagloket geopend wordt. 

bron: Kamer van Koophandel

Zoals reeds bekend heeft het UWV de inlogmogelijkheden op haar website gefaseerd aangepast, met als doel de volledige implementatie van eHerkenning. Om een aanvraag voor de NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) te kunnen indienen, zult u mogelijk eHerkenning (EH3) nodig hebben.

Het is ons momenteel niet bekend of dit ook werkelijk van toepassing zal zijn, maar wij adviseren u toch om hierop goed voorbereid te zijn. Aanvragen van EHerkenning neemt in de huidige situatie immers extra, kostbare tijd in beslag. Wij raden u aan om per direct eHerkenning aan te vragen als u verwacht een NOW aanvraag te willen doen.  Ook hier leest u meer over eHerkenning.

Eventueel kunt u, indien mogelijk, ook Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) machtigen om diensten voor u uit te voeren door middel van een Ketenmachtiging. In dit dit artikel kunt u lezen hoe dat werkt.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?