Skip to main content
29 juli 2020

Update bijzonder uitstel van betaling

De Belastingdienst biedt ook na afloop van de 3-maandsperiode een betalingsregeling aan. Heeft u bijzonder uitstel van betaling van uw belastingschulden voor een periode van 3 maanden en loopt dit uitstel binnenkort af? Dan heeft u zoals wij al eerder beschreven in het artikel ‘Bijzonder uitstel van belasting: betalen óf verlengen?‘  twee opties: betalen of verlengen. Wilt u na afloop van de eerste periode van bijzonder uitstel overgaan tot betaling, dan hoeft dit niet in 1 keer. Dat heeft de Belastingdienst nog eens extra bevestigd. Dit geldt niet alleen voor openstaande belastingschulden waarvoor bijzonder uitstel is verkregen. Ook openstaande belastingschulden met een betalingsdatum vóór maart 2020 hoeft u nog niet direct te betalen.

 

Betalingsvoorstel, geen actie vereist

Wanneer u geen aanvraag van verlenging van het bijzondere uitstel indient, zal de Belastingdienst u na de zomer vanzelf een betalingsvoorstel aanbieden voor alle openstaande belastingschulden. U hoeft zelf niets te doen.

Omdat u het bijzondere uitstel niet verlengt, betekent dat wel dat de belastingschulden die ontstaan op of na afloop van het bijzondere uitstel tijdig voldaan dienen te worden. Hiermee voorkomt u een boete wegens het te laat betalen. Stel:

  • U heeft op 6 mei bijzonder uitstel van betaling aangevraagd
  • U kreeg 3 maanden uitstel van betaling, tot 6 augustus
  • U besluit om niet te verlengen

Alle betalingsverplichtingen die ontstaan op of na 6 augustus moet u dus regulier en tijdig betalen om een boete te voorkomen.

 

Eerder starten met betalen

Wanneer u in afwachting van het betalingsvoorstel alvast wilt starten met het betalen van uw openstaande belastingschulden, dan kunt u naar eigen inzicht en mogelijkheden het bedrag dat u kunt missen overboeken naar de Belastingdienst onder de vermelding van het betalingskenmerk van de belastingaanslag waarop u wilt betalen. Als u het betalingskenmerk niet meer bij de hand heeft, kunt u dit via www.belastingdienst.nl/betalingskenmerk alsnog achterhalen. Ter beoordeling van het latere betalingsvoorstel van de Belastingdienst, adviseren wij om goed bij te houden op welke aanslagen u welke betalingen verricht.

 

Toch verlengen?

Is uw liquiditeitspositie onzeker en twijfelt u of u de (nieuwe) betalingsverplichtingen na afloop van het reeds verleende bijzondere uitstel kunt voldoen, overweeg dan om te verlengen vóór afloop van het reeds verleende bijzondere uitstel.

 

Hulp gewenst bij verlenging

De adviseurs van de Corona Helpdesk staan voor u klaar wanneer ondersteuning nodig is bij het verlengen van of vragen over het bijzonder uitstel van belastingen.

Neem contact op met een van onze specialisten van de Corona Helpdesk of mail naar: CoronaTaskforce@sknetwerk.nl

 


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?