Skip to main content
9 april 2021

Vanaf 12 april hoger veiligheidsniveau eHerkenning voor TVL

Wil jij als ondernemer de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen en hiervoor eHerkenning gebruiken? Dan heb je vanaf 12 april een eHerkenning nodig met een hoger veiligheidsniveau. Dit heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bekend gemaakt. 

Niveau 3

Aanvragen van de TVL voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 kan vanaf 12 april met eHerkenning alleen nog vanaf niveau 3. Tot nu toe was niveau 1 voldoende. Het hogere veiligheidsniveau betekent voor ondernemers ook hogere kosten.

DigiD

Voor sommige bedrijven was het aanvragen van TVL met gebruik van DigiD ook mogelijk. Voorwaarde is dat de gebruiker bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Die mogelijkheid blijft ook vanaf 12 april bestaan. Daar verandert dus niets.

Beperkt gebruik tot 1 juli

Wil je eerdere TVL-aanvragen inzien of wil je reageren op het vaststellingsverzoek? Dan kan dit tot 1 juni nog met eHerkenning met een lager veiligheidsniveau dan 3. Vanaf 1 juli heb je ook voor bovengenoemde handelingen eHerkenning op niveau 3 nodig. Dit geldt ook nu niet voor DigiD-gebruikers.

Opwaarderen

De wijziging betekent dat een aantal ondernemers het veiligheidsniveau van hun eHerkenningsmiddel zal moeten opwaarderen naar niveau 3 of hoger. Je moet dit regelen via jouw leverancier van eHerkenning.

Nog geen eHerkenning?

Lees in dit eerdere nieuwsbericht hoe je een eigen Eherkenningsmiddel aan kunt vragen.

Meer informatie

Wil je meer weten over een van TVL of eHerkenning? Onze adviseurs staan voor je klaar. Je kunt ze telefonisch of per mail bereiken.

 

 

Bron: SRA

Terug

Nog niet uitgelezen?