Skip to main content
1 februari 2022

Uitstel belasting betaling verlengd tot en met maart 2022

Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen tot en met 31 maart 2022. Het uitstel liep anders af op 31 januari 2022 en sluit nu weer aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.

Uitstel van betaling blijft beschikbaar voor die ondernemers die dit door de blijvende coronamaatregelen nog nodig hebben en biedt hen extra financiële ruimte. Momenteel hebben ruim 264.000 ondernemers een totale openstaande belastingschuld van 18,7 miljard euro. In totaal hebben ruim 380.000 ondernemers gebruik gemaakt van het uitstel van betaling.

Is er voor jou actie vereist?

Ondernemers die al gebruik maken van het uitstel, hoeven geen actie te ondernemen. Ondernemers die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van het uitstel of hun openstaande schuld al volledig hebben afgelost, kunnen tot en met 31 maart 2022 uitstel van betaling aanvragen. Het uitstel geldt voor belastingen waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 april 2022 ligt.

Nieuwe betalingsverplichtingen vanaf 1 april 2022

Het bijzonder uitstel geldt niet voor alle belastingen, waarvoor op of na 1 april 2022 aangifte wordt gedaan. Die moeten weer op tijd betaald worden. Ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 april 2022, moeten betaald worden.

Belastingschuld afbetalen vanaf 1 oktober 2022

Je krijgt van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 de tijd om de belastingschuld af te betalen die opgebouwd is tijdens het bijzonder uitstel.

Speciale tegemoetkoming sportscholen

In de periode van de verplichte sluiting hebben sportscholen online sportlessen aangeboden. Om de sportscholen tegemoet te komen, voert het kabinet ook met terugwerkende kracht het verlaagd btw-tarief op online sportlessen weer in voor de periode vanaf 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022.

Meer informatie

Wil je meer weten over uitstel van belasting en/of andere coronasteunmaatregelen? Kijk op de pagina van onze Corona Helpdesk, daar vind je een overzicht van alle maatregelen. Je kunt onze specialisten ook telefonisch of per mail bereiken voor al je corona gerelateerde vragen. 

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Terug

Nog niet uitgelezen?