Skip to main content
14 oktober 2021

Uiterlijk 31 oktober definitieve NOW 1 aanvragen

Heb je voor de eerste periode NOW aangevraagd? Dan moet je uiterlijk 31 oktober een definitieve aanvraag indienen. Doe je dit niet, dan moet je alle ontvangen NOW met betrekking tot de eerste periode terugbetalen.

Vanwege de coronacrisis konden ondernemers die minstens 20% omzetverlies hebben geleden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. Dit kon voor het eerst voor de periode maart t/m mei 2020. Het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting. Vandaar dat nu de definitieve omzetdaling moet worden doorgegeven.

Volgens minister Koolmees is ongeveer de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 nog niet binnen. Voor de NOW 2 is dit zo’n 77%. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.

Accountants- of derdenverklaring

Veel ondernemers wachten nog op een accountantsverklaring of een verklaring van een derde, welke vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming moeten worden bijgevoegd. Maar let op: ook al wacht je nog op een verklaring, toch moet je uiterlijk 31 oktober je aanvraag indienen. Tijdens het indienen van je aanvraag word gevraagd of je al een accountantsverklaring of derdenverklaring hebt. Hier geef je aan dat je deze nog niet hebt. Je kunt deze dan achteraf alsnog aanleveren (tot uiterlijk 6 februari 2022). Aandachtspunt hierbij is wel dat de bij de afrekening ingediende omzetdaling overeen moet komen met die in de verklaring. Afstemming met je accountant is daarom noodzakelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over de NOW, het indienen van je definitieve aanvraag of over andere corona steunmaatregelen? Onze specialisten van de Corona Helpdesk staan voor je klaar.

 

 

Terug

Nog niet uitgelezen?