Skip to main content
29 april 2020

Tozo-regeling nu ook voor ondernemers grensstreek en AOW’ers

Op 24 april is bekend gemaakt dat ondernemers die in Nederland wonen maar elders in de EU hun bedrijf hebben of andersom, ook (voor een deel) gebruik kunnen maken van de Tozo-regeling. Ook AOW’ers kunnen nu via deze regeling in aanmerking komen voor ondersteuning.

De Tozo-regeling is er voor ondernemers die financieel geraakt worden door de corona crisis. Onder voorwaarden hebben zij recht op bijstand voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal. Deze regeling is nu verruimd zodat ondernemers in het grensgebied ook gebruik kunnen maken van de ondersteuning:

  • De zelfstandige die in Nederland woont en zijn bedrijf elders in de EU heeft, heeft toch recht op bijstand voor levensonderhoud. Voor ondersteuning voor bedrijfskapitaal is hij aangewezen op het land waar het bedrijf gevestigd is.
  • De zelfstandige die zijn bedrijf in Nederland heeft, maar zelf elders in de EU woont, heeft toch recht op bijstand voor zijn bedrijfskapitaal. Voor ondersteuning voor levensonderhoud is hij aangewezen op het land waar hij woont.

Natuurlijk dienen deze zelfstandigen ook aan de andere vereiste voorwaarden van de Tozo te voldoen.

Waar aanvragen?

De aanvraag voor zelfstandigen die niet in Nederland wonen, wordt centraal vanuit één gemeente geregeld. Het is nog niet bekend welke gemeente dit gaat verzorgen.

AOW’ers in aanmerking voor ondersteuning bedrijfskapitaal

De Tozo-regeling is ook aangepast met het oog op de zelfstandige AOW’ers. Zij komen nu ook in aanmerking voor ondersteuning voor bedrijfskapitaal. Voor bijstand voor levensonderhoud komen zij niet in aanmerking.

Ingangsdatum

De precieze details van de aangepaste regeling zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zal dit snel gebeuren. Na publicatie van deze regeling kunnen ondernemers hun aanvraag indienen.

 


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief

 


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?