Skip to main content
10 november 2020

Ook in 2021 geen hoge WW-premie vanwege overwerk

Als werkgever hoef je voor medewerkers met een vast arbeidscontract sinds dit jaar minder WW-premie te betalen, dan voor medewerkers met een flexibel contract.

Wettelijk is geregeld dat je met terugwerkende kracht de hoge WW-premie moet afdragen voor vaste medewerkers die in een kalenderjaar meer dan 30% hebben overgewerkt. Uitgezonderd hiervan zijn medewerkers die al een arbeidsduur hebben van minimaal 35 uur per week.

Deze bepaling kan leiden tot onbedoelde effecten in sectoren waar – als gevolg van de uitbraak van het coronavirus – veel extra overwerk nodig is, zoals in de zorg.

Deze maatregel is dan ook in 2020 opgeschort en dit zal vanwege de huidige situatie rond het coronavirus ook in 2021 zo blijven.

 


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?