Skip to main content
5 april 2020

Gebruik de rekentool bij uw NOW-aanvraag

Vanaf maandag 6 april 2020 om 09.00 uur kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de NOW (tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid). Via de website van het UWV is er vanaf dat moment een aanvraagformulier beschikbaar.

Indien u reeds een aanvraag WTV hebt ingediend en hiervan een terugkoppeling hebt ontvangen dan dient u bij de NOW aanvraag het aan u toegekende zaaknummer te vermelden.

NOW-aanvraag indienen of uitstellen? Gebruik de rekentool!

Voordat u de aanvraag digitaal gaat invullen adviseren wij u om onze rekentool in te vullen. Met deze tool kunt u op eenvoudige wijze berekenen in welke periode van 3 maanden (gelegen tussen maart en juli 2020) het hoogste omzetverlies wordt verwacht (minstens 20% t.o.v. 2019) en het verwachte percentage aan omzetverlies. Hieruit kan ook blijken dat het uitstellen van de aanvraag een hogere tegemoetkoming oplevert. Aanvragen van de NOW kan tot uiterlijk 31 mei 2020.

De rekentool kunt u hier downloaden. 

Benodigde gegevens voor uw aanvraag

Om het formulier in te kunnen vullen dient u onderstaande gegevens voorhanden te hebben:

  • uw bedrijfsgegevens;
  • als u reeds werktijdverkorting heeft aangevraagd het betreffende zaaknummer; 
  • het loonheffingennummer; 
  • het rekeningnummer en de tenaamstelling. Dit moet het rekeningnummer zijn dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffing terug te betalen. De tegemoetkoming wordt alleen naar dat rekeningnummer overgemaakt.

Daarnaast heeft u onderstaande gegevens nodig. Hiervoor kunt u onze rekentool gebruiken: 

  • de 3 maanden waarover u minstens 20% omzetverlies verwacht;
  • het verwachte percentage omzetverlies in die periode.

Meer informatie over het indienen van uw NOW-aanvraag en welke gegevens u nodig heeft, vindt u hier.

Heeft u specifieke vragen of wilt u hulp bij uw aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij uw NOW aanvraag, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten binnen de Corona Helpdesk.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief

 


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?