Skip to main content
26 augustus 2021

NOW aan te vragen voor juli tot en met september

Ondernemers kunnen voor de zesde NOW-periode, de periode van juli tot en met september 2021, een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Dit is mogelijk tot en met uiterlijk 30 september 2021.

NOW

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers die, al dan niet vanwege de coronacrisis, met een omzetdaling van minstens 20% worden geconfronteerd. De tegemoetkoming bedraagt 85% van de loonkosten.

Let op! De oorzaak van het omzetverlies doet er niet toe. Dit betekent dat ook ondernemers met omzetverlies vanwege bijvoorbeeld de overstromingen in Limburg NOW kunnen aanvragen als het omzetverlies over drie maanden voldoende groot is.

Nieuw: omzetverlies maximaal 80%

In deze zesde periode mag het omzetverlies maximaal 80% zijn. Bij een hoger omzetverlies wordt het meerdere dus niet gecompenseerd met een tegemoetkoming. Daardoor kan de tegemoetkoming maximaal 85% x 80% = 68% van de loonkosten zijn.

Loonsom februari 2021 uitgangspunt

Het uitgangspunt voor de berekening van de NOW is de loonsom van februari 2021. De loonsom mag hiervan 10% afwijken, zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van de tegemoetkoming.

Aanvragen via UWV

Het aanvragen van de tegemoetkoming moet je doen via het UWV. Het hiervoor benodigde formulier treft je aan op de site. Je moet het invullen, afdrukken, scannen en weer uploaden naar het UWV.

Tellen subsidies mee als omzet?

Subsidies die niet bedoeld zijn voor de normale activiteiten van jouw bedrijf, tellen niet mee als omzet. Denk aan subsidies voor zonnepanelen, voor het aanpassen van jouw bedrijfsruimte aan de coronamaatregelen en subsidies voor medewerkers die moeilijk aan een baan kunnen komen.

Let op! Voor deze aanvraagperiode telt ook de TVL niet meer mee als omzet voor de NOW.

Meer informatie

Wil je meer weten over de NOW of heb je vragen over andere coronasteunmaatregelen? Onze specialisten van de Corona Helpdesk staan voor je klaar.

 

Bron: SRA

Terug

Nog niet uitgelezen?