Skip to main content
27 augustus 2020

NOW 2.0: uiterlijk 31 augustus aanvragen

Heb je als werkgever omzetverlies als gevolg van de coronacrisis, dan kun je nog tot en met maandag 31 augustus 2020 de tegemoetkoming in de loonkosten NOW 2.0 aanvragen.
 
De voorwaarde voor de tegemoetkoming is dat je een periode van 4 aaneengesloten maanden een omzetverlies van minimaal 20% hebt. Als je tijdens de eerste aanvraagperiode NOW hebt gekregen, dan moet deze periode van 4 maanden aansluiten op de vorige periode van 3 maanden. Bijvoorbeeld:
 
  • De eerste aanvraagperiode NOW heb je het omzetverlies doorgeven over april, mei en juni.
  • Voor de tweede aanvraagperiode NOW geef je daarom je omzetverlies door over juli, augustus, september en oktober.

Als je nu voor het eerst NOW aanvraagt, dan kun je kiezen uit omzetverlies vanaf:

  1. 1 juni: je geeft dan je percentage omzetverlies door over juni, juli, augustus en september.
  2. 1 juli: je geeft dan je percentage omzetverlies door over juli, augustus, september en oktober.
  3. 1 augustus: je geeft dan je percentage omzetverlies door over augustus, september, oktober en november.

Aanvragen en tegemoetkoming

De aanvraag moet je indienen bij het UWV. Bij je aanvraag moet je het omzetverlies schatten. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk om te voorkomen dat je achteraf het te veel ontvangen NOW 2.0 terug moet betalen.

In eerste instantie krijg je een voorschot van 80% van de te verwachten tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt in twee etappes van twee maanden uitbetaald.

De tegemoetkoming van de NOW 2.0 is hoger dan de eerste tegemoetkoming (NOW 1.0). Bij de NOW 1.0 werd uitgegaan van de loonsom over januari 2020 plus een opslag van 30% voor bijkomende kosten. Bij de NOW 2.0 wordt uitgegaan van de loonsom over maart 2020 plus een opslag van 40% voor bijkomende kosten.

De tegemoetkoming bij 100% omzetverlies is 90% van de loonkosten. Dit is de maximale tegemoetkoming. Is je omzetverlies lager, dan wordt de tegemoetkoming naar rato verlaagd. Zo krijg je bij 50% omzetverlies een tegemoetkoming van 45% van de loonkosten.

Meer informatie

Wil je meer weten over de NOW 2.0 of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de tegemoetkoming? De specialisten van onze corona helpdesk helpen je graag. Zij zijn telefonisch (0314 369 111) bereikbaar voor al je vragen.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?