Skip to main content
31 maart 2020

Details NOW regeling bekend!

Vandaag maakte minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, bekend dat het UWV ernaar streeft om maandag 6 april het NOW loket te openen. Leidt uw organisatie met personeel gedurende drie maanden een omzetverlies van minimaal 20%? Dan maakt u mogelijk aanspraak op een – situatie afhankelijke – tegemoetkoming in de loonkosten. 

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid hing al enige tijd in de lucht, details en voorwaarden waren tot heden echter onbekend. De maatregel is volgens minister Koolmees in het leven geroepen om bedrijven de mogelijkheid te bieden medewerkers (ook flexwerkers) in dienst te houden en door te betalen. De NOW regeling moet de hardste klappen in de economie opvangen en zorgen dat bedrijven de komende periode relatief gezond blijven.

Kansen en risico’s in kaart brengen

De kamerbrief, met daarin de nadere uitwerking van de NOW voorwaarden, bevat 10 pagina’s en wordt vergezeld door een bijlage van 44 pagina’s. Bij SKN wordt er achter de schermen hard gewerkt om de stukken te ontcijferen. Doel van deze inzet is om voor u zoveel mogelijk de algemene kansen én de risico’s van de NOW regeling in kaart te brengen, zodat elke aanvraag vanaf 6 april het meest gunstige effect sorteert. 

Wij werken er hard aan om u aanstaande donderdag, 2 april, een volledig overzicht te presenteren. Dat zullen wij doen via onze website en onze nieuwsbrief. Ontvangt u nog geen speciale Corona nieuwsbrieven? Meld u dan hier aan.

Heeft u ondertussen vragen? Stel ze gerust aan één van onze specialisten van de Corona Helpdesk.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?