Skip to main content
20 december 2021

Deadline vaststelling TVL Q2 2021 naar 8 maart

Ondernemers die TVL Q2 2021 hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 8 maart 2022 hun vaststellingsverzoek indienen. Dit was eigenlijk 11 januari 2022. Met het vaststellingsverzoek geven zij de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Het doorgeven van de werkelijke omzet moet nu dus uiterlijk 8 maart 2022, 23:59 uur (was: 11 januari 2022, 23:59 uur) gebeuren. Vaak is het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. Als ondernemer hoef je dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet je de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of wordt er om aanvullende informatie gevraagd. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen, zeker als je een accountantsproduct nodig hebt. Bekijk de video voor tips over de vaststelling.

De verzoeken worden verspreid over een paar weken verstuurd. Sommige ondernemers hebben deze al wel ontvangen, bij anderen kan het nog een aantal weken duren. 

Aanvragen vanaf € 125.000

Heb je een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer, dan moet je het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen.
Neem hiervoor contact op met je vaste contactpersoon binnen onze organisatie. 

Hoogte definitieve subsidie

Je krijgt zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar je recht op hebt. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan behoud je het voorschot van 80% dat je kreeg na de aanvraag. Daarnaast krijg je de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is je omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijg je minder dan 20% uitgekeerd of moet je (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Als terugbetalen lastig is, is het mogelijk een renteloze betalingsregeling aan te vragen die bij jouw situatie past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Meer informatie

Wil je meer weten over de TVL of andere coronasteunmaatregelen? Kijk eens op de pagina van onze Corona Helpdesk, daar vind je een overzicht van alle maatregelen. Je kunt onze specialisten ook telefonisch of per mail bereiken voor al je corona gerelateerde vragen. 

 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Terug

Nog niet uitgelezen?