Skip to main content
3 februari 2022

Brussel akkoord met versoepelde omzetverliesgrens TVL

De Europese Commissie (EC) is akkoord gegaan met de eenmalige verlaging van de omzetverliesgrens van de TVL van 30% naar 20% die het kabinet op 21 december heeft aangekondigd. De RVO is daarom gestart met het beoordelen van alle aanvragen voor TVL Q4 2021 met omzetverlies tussen de 20% en 30%, heeft de uitvoeringsorganisatie onlangs gemeld.

Ondernemers met een omzetverlies tussen de 20% en 30% konden al vanaf 20 december aanvragen. Tot nu stonden deze aanvragen in de wacht omdat de RVO eerst goedkeuring van de Europese Commissie moest afwachten. Die is er inmiddels dus.

Beoordeling aanvragen

Ondernemers horen zo snel mogelijk of de RVO de aanvraag goedkeurt. Het besluit volgt via de e-mail. Als de RVO de aanvraag goedkeurt staat het voorschot meestal binnen 5 werkdagen na het verzenden van het besluit op de rekening. Mist de RVO gegevens om de aanvraag te beoordelen? Dan ontvangen ondernemers eerst een verzoek om aanvullende informatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over de TVL en/of andere coronasteunmaatregelen? Kijk op de pagina van onze Corona Helpdesk, daar vind je een overzicht van alle maatregelen. Je kunt onze specialisten ook telefonisch of per mail bereiken voor al je corona gerelateerde vragen. 

 

Bron: Accountancy Vanmorgen

Terug

Nog niet uitgelezen?