Skip to main content
14 februari 2022

Achtste periode NOW nu open, vooral horeca profiteerde van zevende periode

Voor de maanden januari tot en met maart 2022 kunnen werkgevers opnieuw loonsteun aanvragen bij UWV. Het loket voor deze achtste periode NOW opent vandaag (14 februari) en blijft open tot en met woensdag 13 april. Er is een kleine wijziging in de berekening van de forfaitaire opslag.

Voorwaarden achtste periode NOW

Ook nu staat de regeling weer open voor werkgevers met een minimaal omzetverlies van 20%, meldt UWV. De voorwaarden zijn grotendeels gelijk aan die van de zevende periode NOW. Het vergoedingspercentage blijft 85% en het maximaal op te geven percentage omzetverlies blijft begrensd op 90%. Er is een kleine wijziging in de berekening van de forfaitaire opslag, de opslag voor werkgeverskosten. Dit komt omdat het systeem waarin de loongegevens staan die de basis vormen voor de NOW-tegemoetkoming, de polisadministratie, is gewijzigd per 1 januari. De berekening van de NOW is daaraan aangepast om de vergoeding gelijk te houden. Net als in de zevende periode NOW komen ook nu starters weer in aanmerking voor NOW. Voorwaarde is dat het bedrijf uiterlijk op 1 oktober 2021 is gestart.

UWV betaalt in eerste instantie zoals altijd een voorschot van 80% van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen. Alle informatie over de achtste periode NOW is te vinden op de website van UWV.

Zevende periode NOW

De uitkeringsinstantie heeft ook de cijfers op een rij gezet van de zevende NOW-periode. UWV heeft in totaal bijna 41.000 aanvragen toegekend voor de zevende periode, die betrekking had op de maanden november en december 2021. Deze werkgevers, die samen zo’n 702.000 mensen in dienst hebben, ontvingen in totaal een voorschotbedrag van ruim € 907 miljoen. Veruit de meeste toekenningen, 40%, gaan naar de sector horeca en catering. Deze 16.442 horecawerkgevers ontvangen samen een voorschotbedrag van € 289 miljoen.

Klik hier voor de volledige factsheet

Meer informatie

Wil je meer weten over de NOW en/of andere coronasteunmaatregelen? Kijk op de pagina van onze Corona Helpdesk, daar vind je een overzicht van alle maatregelen. Je kunt onze specialisten ook telefonisch of per mail bereiken voor al je corona gerelateerde vragen. 

 

Bron: Accountancy Vanmorgen

Terug

Nog niet uitgelezen?