Skip to main content
6 februari 2018

Veel werkgevers hebben klokkenluidersregeling niet op orde

Veel bedrijven hebben nog geen goede regeling voor klokkenluiders. Hoewel een meerderheid van de ondernemingen wel een procedure heeft, voldoet bij maar 42 procent van de bedrijven de regeling aan de wettelijke eisen.

Dit schrijft dagblad Trouw onlangs op basis van een enquête die Huis voor Klokkenluiders heeft uitgevoerd onder ruim 430 ondernemingsraden. Bedrijven en andere organisaties met meer dan vijftig medewerkers zijn sinds 1 juli 2016 verplicht om een procedure te hebben waarmee het personeel op een vertrouwelijke manier meldingen kan doen.

Zo moeten ondernemingen vastleggen hoe met een melding wordt omgegaan en bij welke persoon binnen het bedrijf de melding vertrouwelijk gedaan kan worden. Ook moet een klokkenluider de mogelijkheid hebben om vertrouwelijk een adviseur te raadplegen.

Door: NU.nl

Heeft uw organisatie een up tot date regeling voor het melden van misstanden en onregelmatigheden?

Vitacon Luteijn beschikt over externe vertrouwenspersonen integriteit, bij wie mensen in uw organisatie vertrouwelijk terechtkunnen. De vertrouwenspersoon kan een belangrijke functie hebben in uw integriteitsbeleid en meldregeling. Onze vertrouwenspersonen zijn gecertificeerd en ingeschreven in het beroepsregister.

Combineer en bespaar

Overigens kunt u de functie van vertrouwenspersoon integriteit ook heel goed combineren met de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen van Vitacon Luteijn. U hoeft dan niet twee vertrouwenspersonen aan te stellen. Dit scheelt u tijd en kosten. Wilt u meer informatie over de vertrouwenspersoon? Neem dan contact op met Remco Lefering 0316-740115 of lees hier meer.

Voor uitgebreid advies over integriteitsmanagement en good governance kunt u contact opnemen met Nicole den Hartigh 06 29 73 18 04. Haar website: https://stolwijkdenhartigh.nl/

 

Terug

Nog niet uitgelezen?