Skip to main content
2 juli 2015

“Vergeten werknemer” 7 jaar in de WGA | met terugwerkende kracht IVA

Onlangs melde een werkgever zich die een werknemer had die in 2008 in de WGA is gekomen op basis van 80-100% arbeidsongeschiktheid. Deze werknemer had een contract voor 16 uur per week en is na de WIA beoordeling voor een paar uurtjes blijven “werken” bij de eigen werkgever. In 2012 valt werknemer opnieuw volledig uit en werkgever krijgt no risk van het UWV voor 2 jaar. Er hebben sinds 2008 geen herbeoordelingen plaatsgevonden en werkgever vraagt zich in 2014 af wat hij nog met deze werknemer aan moet. Na een dossieranalyse en contact met werknemer en werkgever is er een IVA check uitgevoerd (zoals het UWV deze ook doet) en vervolgens is er een herbeoordeling (IVA aanvraag) bij het UWV aangevraagd.

Het UWV start een herbeoordeling met als resultaat een IVA (op AD gronden) toekenning met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2012. Werkgever is geen ERD en deze IVA scheelt de werkgever ruim € 50.000 aan premie welke hij anders had moeten betalen aan de belastingdienst.

Nu de belangen steeds groter worden komen er steeds meer “vergeten” werknemers bovendrijven die in de WGA zitten maar er eigenlijk niet horen. Blijf de mensen goed volgen, ook in de WGA zijn er meer mogelijkheden dan we denken!

Bron: verzuimexpert

ATTENTIE:

Indien u na het lezen van dit bericht denkt ik heb ook een (ex)medewerker die in de WGA zit, schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen voor u bekijken of uw (ex)medewerker ook naar de IVA zou kunnen, of wellicht hersteld gemeld kan worden.

 

 

 

Terug

Nog niet uitgelezen?