Skip to main content
29 juni 2021

Uitstel van betaling belastingschulden verlengd tot 1 oktober

Bedrijven kunnen langer uitstel van betaling krijgen van hun belastingschulden. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief bekendgemaakt in een reactie op een motie van de Tweede Kamer.

Uitstel verlengd

Oorspronkelijk moesten bedrijven vanaf 1 juli van dit jaar hun nieuwe belastingschulden weer gewoon betalen. Op aandrang van de Tweede Kamer is dit met drie maanden uitgesteld en hoeven bedrijven dus pas vanaf 1 oktober van dit jaar hun nieuwe belastingschulden te betalen.

Aflossen vanaf 1 oktober 2022

Het uitstel staat los van het feit dat opgebouwde belastingschulden pas vanaf 1 oktober 2022 hoeven te worden afgelost. Dit mag volgens de huidige regels uitgespreid over een periode van vijf jaar. Het is nog niet bekend of ook deze periode wordt verlengd nu de belastingschuld verder kan oplopen.

Aanvragen uitstel

Het aanvragen van uitstel van betaling is verlengd tot 1 oktober van dit jaar (was voorheen 1 juli). Zo kunnen ook bedrijven die bijvoorbeeld pas in augustus van dit jaar in betalingsmoeilijkheden komen, een aanvraag indienen.

Meer informatie

Meer informatie over de betaling van jouw belastingschulden? Onze adviseurs staan voor je klaar om je advies op maat te geven. Zij zijn telefonisch en per mail bereikbaar voor al je vragen.

 

Bron: SRA

Terug

Nog niet uitgelezen?