Skip to main content
7 februari 2023

Uitstel UBD 2022 aanvragen makkelijker gemaakt

Heeft de Belastingdienst je als inhoudingsplichtige of niet-inhoudingsplichtige uitgenodigd om je Uitbetaalde Bedragen aan Derden 2022 (UBD) in te dienen, maar heb je dit nog niet gedaan? De deadline is inmiddels verstreken, maar je kunt nu makkelijker uitstel aanvragen. Zo werkt het.

Vraag je uitstel aan, dan verleent de Belastingdienst je dit automatisch tot 3 april 2023. Je ontvangt hiervan een bevestiging binnen vijf werkdagen na je aanvraag. Je kunt op twee manieren uitstel aanvragen:

  • Per e-mail: Stuur je verzoek tot uitstel naar gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl. Je ontvangt de bevestiging van de Belastingdienst vervolgens ook per e-mail.
  • Per post: Stuur je verzoek naar het Belastingkantoor dat op de uitnodiging voor het doen van je aangifte loonheffingen staat vermeld. Je ontvangt de bevestiging van de Belastingdienst vervolgens ook per post.

Aangepaste FAQ UBD 2022

Wist je trouwens dat de Belastingdienst het ‘Vraag en antwoorden document op haar UBD per 2022-pagina heeft geactualiseerd? Goed om even in te zien.

 

Terug

Nog niet uitgelezen?