Skip to main content
4 maart 2021

Subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’

Van 1 tot en met 31 maart kunnen zorgorganisaties subsidie aanvragen voor zogenaamde “coronabanen”. Coronabanen zijn bedoeld om mensen tijdelijk in te zetten in ondersteunende functies in o.a. de zorg.

Coronabanen kunnen de werkdruk van zorgprofessionals verminderen. Bijkomend voordeel is dat deze regeling kansen biedt aan mensen uit sectoren waar op dit moment minder werk is. Het kabinet stelt € 80 miljoen beschikbaar voor zorginstellingen, waarmee 3.500 voltijdbanen of 6.300 deeltijdbanen kunnen worden gefinancierd.  Je kunt hierbij denken aan functies zoals bijvoorbeeld:

  • gastheer/gastvrouw
  • zorgbuddy
  • welzijn-assistent
  • of ondersteuner veiligheid.

Subsidie aanvragen

Als zorgorganisatie kun je de subsidie aanvragen bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen voor de periode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021.

Hoogte subsidiebedrag

Bij goedkeuring ontvangen zorgorganisaties een subsidie voor de loonkosten én een opslag van maximaal 20% voor de begeleiding van de nieuwe werknemers. Bij overinschrijving worden de subsidiebedragen evenredig verdeeld.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de arbeidsplaatsen aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Het moet gaan om een arbeidscontract van minimaal 2 en maximaal 6 maanden, voor een functie die onder normale omstandigheden niet beschikbaar is.
  • De functies mogen zijn opengesteld vanaf 1 januari 2021 en het moet gaan om nieuwe instroom van arbeidskrachten.
  • Zorgorganisaties kunnen mensen in dienst nemen of inlenen.

Meer informatie

Meer informatie over de subsidie vind je hier. Natuurlijk staan onze adviseurs ook klaar om je advies op maat te geven. Zij zijn telefonisch en per mail bereikbaar voor al je vragen.

 

Terug

Nog niet uitgelezen?