Skip to main content
29 januari 2018

Stel uw loonkostenvoordeel nog deze maand veilig

Had u in 2017 recht op de premiekorting oudere medewerker en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte medewerker, dan heeft u mogelijk vanaf 2018 recht op één of meer loonkostenvoordelen. Dat recht moet u dan nog wel veiligstellen in de laatste aangifte loonheffingen van 2017, die u deze maand indient.

Loonkostenvoordelen

Met ingang van 2018 zijn er vier nieuwe loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers. In uw aangifte loonheffingen kunt u, mits voldaan aan de voorwaarden, een verzoek doen voor de volgende tegemoetkomingen:

  • LKV oudere medewerker (56+)
  • LKV arbeidsgehandicapte medewerker
  • LKV doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden
  • LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte medewerker

Let op! De loonkostenvoordelen zijn in plaats gekomen van de premiekorting oudere medewerker en de premiekorting arbeidsgehandicapte medewerker. De premiekorting jongere medewerker is niet vervangen. Deze is definitief komen te vervallen per 1 januari 2018.

Verzilvering

Had u in 2017 recht op de premiekorting oudere medewerker en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte medewerker, dan moet u, om de aanmerking te komen voor één of meer loonkostenvoordelen, uw laatste aangifte loonheffingen over 2017 goed invullen. Dat houdt het volgende in:

  • Geef in de aangifte aan dat u voor een medewerker de premiekorting oudere medewerker of arbeidsgehandicapte medewerker toepast.
  • Vul in deze aangifte het bedrag aan premiekorting in waar u recht op heeft.

Kunt u deze stappen nog niet doen, bijvoorbeeld omdat de medewerker net in dienst is en u daardoor nog geen doelgroepverklaring heeft, corrigeer de laatste aangifte loonheffingen over 2017 dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk op 1 mei 2018.

Let op! Vergeet niet om in de aangifte loonheffingen over 2018 het betreffende loonkostenvoordeel aan te vragen.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 23-01-2018

 

Terug

Nog niet uitgelezen?