Skip to main content
19 juli 2021

SLIM-regeling: voor bedrijven die hun leercultuur willen bevorderen

In september kunnen MKB bedrijven die willen investeren in het ‘lerend vermogen’ van hun bedrijf een subsidie aanvragen van € 25.000 bij de SLIM-regeling. Deze regeling biedt kansen voor bedrijven met goede ideeën op het gebied van het ontwikkelen van een leercultuur die werknemers stimuleert hun kennis en vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.

De SLIM is een interessante subsidieregeling voor MKB bedrijven die weten hoe belangrijk het is dat hun personeel zich voortdurend (‘een leven lang’) kan ontwikkelen. De SLIM-subsidie wil bedrijven hierbij helpen. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen en implementeren van een methode om te komen tot een lerende organisatie.

De SLIM verstrekt geen subsidie voor het volgen van cursussen of opleidingen zelf. Het gaat om het bevorderen van de leercultuur en om het ontwikkelen, vastleggen, ontsluiten en delen van bestaande kennis. Ook dat vraagt doorlopend om aanpassingen en innovaties, vooral bij kennisintensieve bedrijven. Daarmee zorg je er als bedrijf voor, dat je eigen medewerkers beter toegang krijgen tot de aanwezige kennis en informatie (op elk moment, en op elke locatie). En dat zij die kennis eenvoudig kunnen delen met collega’s of samenwerkingspartners.

Bedrijven die aan de slag willen met het bevorderen van hun leercultuur kunnen een beroep doen op de SLIM-subsidie. De aanvraagronde staat open van 1 t/m 30 september 2020. Meer informatie >>

Waar kan Vitacon Luteijn mee ondersteunen?

Vitacon Luteijn biedt ondersteuning aan organisaties die willen werken aan het ontwikkelen van hun mensen en een leer- en ontwikkelcultuur willen bevorderen. Wij bieden daarbij een integrale expertise. Enkele voorbeelden van concrete diensten die wij aanbieden zijn:

  • Strategisch HR beleid: geef je organisatie een koers waarin het zich kan ontwikkelen in leiderschap, HR-processen en eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers.
  • Oprichten van een bedrijfsschool: borg, ontsluit én benut de aanwezige kennis in je organisatie. Bijvoorbeeld in de vorm van een effectief inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Hoe doe je dat als organisatie? Een (online) bedrijfsschool biedt uitkomst.
  • Periodieke ontwikkelgesprekken: geef je bedrijf een methode waarmee je medewerkers ondersteunt in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van je organisatie.
  • Loopbaan- en ontwikkelbegeleiding: begeleid je mensen bij het (weer) zicht krijgen op hun ambities en mogelijkheden en op hun unieke kwaliteiten en belemmeringen. Op deze manier kunnen zij de juiste loopbaankeuzes maken, optimaal zin aan hun werk geven en het beste uit zichzelf halen in een passende functie.

Meer weten?

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het verbeteren van je personeelsontwikkeling of heb je hulp nodig bij het opzetten van een methode om de kennis in je organisatie te borgen? Onze experts hebben veel ervaring met dit soort vraagstukken en helpen je graag verder. Bel 0316-740115, mail of stuur een bericht via ons contactformulier

Terug

Nog niet uitgelezen?