Skip to main content
6 januari 2022

SLIM-regeling: subsidie voor het ontwikkelen van een leercultuur

In maart 2022 kunnen MKB bedrijven die willen investeren in het ‘lerend vermogen’ van hun bedrijf een subsidie aanvragen van € 24.999 bij de SLIM-regeling. Deze regeling biedt kansen voor bedrijven met goede ideeën op het gebied van het ontwikkelen van een leercultuur die werknemers stimuleert hun kennis en vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.

De SLIM is een interessante subsidieregeling voor MKB bedrijven die weten hoe belangrijk het is dat hun personeel zich voortdurend (‘een leven lang’) kan ontwikkelen. De SLIM-subsidie wil bedrijven hierbij helpen. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen en implementeren van een methode om te komen tot een lerende organisatie.

De SLIM verstrekt geen subsidie voor het volgen van cursussen of opleidingen zelf. Het gaat om het bevorderen van de leercultuur en om het ontwikkelen, vastleggen, ontsluiten en delen van bestaande kennis. Ook dat vraagt doorlopend om aanpassingen en innovaties, vooral bij kennisintensieve bedrijven. Daarmee zorg je er als bedrijf voor, dat je eigen medewerkers beter toegang krijgen tot de aanwezige kennis en informatie (op elk moment en op elke locatie) en dat zij die kennis eenvoudig kunnen delen met collega’s of samenwerkingspartners.

Bedrijven die aan de slag willen met het bevorderen van hun leercultuur kunnen een beroep doen op de SLIM-subsidie. De aanvraagronde staat open van 1 t/m 31 maart 2022.

Hoe bevorder je de leercultuur van je organisatie?

Wil je werken aan het ontwikkelen van je mensen en een leer- en ontwikkelcultuur bevorderen, dan kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • Een ontwikkelplan: gericht op het inzichtelijk maken van de ontwikkelbehoefte van de onderneming en medewerkers.
  • Oprichten van een bedrijfsschool: borg, ontsluit én benut de aanwezige kennis in je organisatie, bijvoorbeeld in de vorm van een effectief inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers in je eigen (online) bedrijfsschool.
  • Periodieke ontwikkelgesprekken: geef je bedrijf een methode waarmee je medewerkers ondersteunt in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van je organisatie.
  • Loopbaan- en ontwikkelbegeleiding: begeleid je mensen bij het (weer) zicht krijgen op hun ambities en mogelijkheden en op hun unieke kwaliteiten en belemmeringen. Op deze manier kunnen zij de juiste loopbaankeuzes maken, optimaal zin aan hun werk geven en het beste uit zichzelf halen in een passende functie.

Meer informatie en advies

Wil je meer informatie over de SLIM-regeling en/of zoek je ondersteuning bij het verbeteren van je personeelsontwikkeling? Onze adviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen telefonisch (0316 740 115) of  per mail bereiken.

Terug

Nog niet uitgelezen?