Skip to main content
16 september 2014

Participatiewet: Regionale Werkbedrijven helpen bij creëren extra banen

In het sociaal akkoord is afgesproken dat werkgevers tussen 2015 en 2026 125.000 extra banen creëren voor werknemers met een ziekte of handicap. De 35 regionale Werkbedrijven helpen bij het realiseren van deze banenafspraak.

UWV koppelt kandidaten aan geschikte vacatures

In de Werkbedrijven (niet te verwarren met het WERKbedrijf van UWV) gaan gemeenten, UWV en sociale partners samenwerken. ‘Een belangrijke taak van UWV is om in kaart te brengen welke kandidaten met een ziekte of handicap in aanmerking komen voor 1 van die 125.000 banen.’ Zo stelt Bernard van Nijnatten, Landelijk manager samenwerking gemeenten bij UWV. ‘Wij koppelen kandidaten dan direct aan de beschikbare vacatures. Elke werkgever heeft mogelijkheden om werknemers met een ziekte of handicap in dienst te nemen. UWV helpt daarbij. Wajongers en mensen op de wachtlijst voor de sociale werkplaats (WSW) komen als eerste in aanmerking voor een baan.’

Extra arbeidsplaatsen en extra voorzieningen

UWV ondersteunt en adviseert ook bij het creëren van extra arbeidsplaatsen en de mogelijkheid om voorzieningen aan te vragen. Werknemers met een ziekte of handicap kunnen daardoor aan de slag in een nieuwe functie of een bestaande functie die voor hen geschikt is gemaakt.

Contact met Werkbedrijf via WerkgeversServicepunt

De regionale Werkbedrijven zijn actief vanaf 1 januari 2015. Zij zijn niet fysiek aanwezig in de arbeidsregio’s, maar geven via het Werkplein, werk.nl en het regionale WerkgeversServicepunt  inzicht in beschikbare vacatures en geschikte kandidaten.

Aanspreekpunt voor het regionale Werkbedrijf is uw regionale WerkgeversServicepunt. Via de website van het servicepunt kunt u vacatures melden en geschikte kandidaten zoeken. U kunt daar ook terecht voor informatie over voorzieningen en arbeidsdeskundige zaken.

Bron: UWV

Terug

Nog niet uitgelezen?