Skip to main content
4 juni 2015

Payrolling met Klaar Payroll: iets voor u?

Vitacon HR Services heeft sinds kort een samenwerkingsverband met Klaar Payroll. Benieuwd wat Klaar Payroll doet? Zij stellen zich aan u voor:

Klaar Payroll

U heeft behoefte aan gekwalificeerde werknemers. Maar werkgeverschap kost u veel tijd. Personeelsadministratie, loonadministratie, pensioenen, verzekeringen: u komt er dagelijks mee in aanraking. U besteedt uw kostbare tijd liever aan uw kerntaken. Ook loopt u als werkgever veel risico. Denk aan loondoorbetaling bij ziekte en mogelijke fiscale naheffingen. De nieuwe arbeidswetgeving is complex en biedt u lang niet altijd de gewenste flexibiliteit in uw arbeidsrelaties.

Werkgevers kiezen daarom steeds vaker voor payrolling. Dit is een gespecialiseerde vorm van HRdienstverlening die de laatste tijd sterk in opkomst is. De term “payrolling” stamt af van het woord “payroll”. Payroll is het Engelse woord voor loonlijst. Payrolling biedt vaak een perfecte oplossing: u deelt uw werkgeverschap met de payrollonderneming. Als u gebruik maakt van payrolling bent u niet langer juridisch werkgever. Dit bespaart u veel administratieve werkgeverslasten. Ook bent u verlost van de fiscale en juridische risico’s die samenhangen met het werkgeverschap. Tot slot bent u verzekerd van een perfecte invulling van de HR-functie als u gebruik maakt van een professionele payrollonderneming.

U zorgt zelf voor de werving, selectie en begeleiding van de werknemer. De payrollonderneming stelt die werknemer vervolgens aan u ter beschikking. Die werknemer is werkzaam onder uw leiding en toezicht. Ook verzorgt u de periodieke beoordeling van de werknemer. U bent dus de operationele, materiële werkgever. In zoverre is er geen verschil met een werknemer die bij u zelf in dienst is.

De payrollonderneming is de formele, juridische werkgever van de werknemer. De payrollonderneming zorgt daarom voor alle administratieve verplichtingen rond het werkgeverschap. Ook draagt de payrollonderneming alle juridische risico’s van het werkgeverschap. U kunt zich dus volledig richten op uw organisatie en loopt geen fiscale- en werkgeversrisico’s.

Payrolling is daarom een heel mooie oplossing voor werkgevers die:
– Geen (arbeidsrechtelijke) werkgeversrisico’s willen
– Hun personeelskosten beheersbaar en inzichtelijk willen houden
– Meer tijd over willen houden voor hun kernactiviteiten
– Flexibele dienstverbanden willen voor pieken en (tijdelijke) projecten
– Personeel met een hoge omloopsnelheid hebben

Een professionele payrollonderneming verzorgt uw héle flexibele schil. U heeft bovendien veel meer flexibiliteit dan met een werknemer op uw eigen loonlijst. Met payrolling kunt u werknemers tot 5,5 jaar flexibel inzetten zonder werkgeversrisico’s. Voor reguliere werknemers die u zelf in dienst heeft is dit maximaal twee jaar.

Omdat u geen personeels- en salarisadministratie meer heeft, bespaart u ook nog eens veel tijd en geld. Een moderne payrollonderneming werkt volledig digitaal. Payrolling beperkt uw personeelsadministratie dan tot digitale goedkeuring van de door uw werknemers gewerkte uren en betaling van de factuur van de payrollonderneming.

Vitacon HR Services werkt sinds kort samen met Klaar Payroll. Klaar Payroll is een solide en betrouwbare payrollonderneming. Uw werknemers zijn bij Klaar Payroll in goede handen. Zij kunnen bij Klaar Payroll altijd terecht met vragen. Klaar Payroll werkt volledig digitaal. Het personeelsdossier met alle gegevens en contracten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bekijken in de online portal van Klaar Payroll.

Klaar Payroll is WAADI-geregistreerd en lid van de NBBU. Uiteraard beschikt Klaar Payroll over een G-rekening en een recente WKA-verklaring (verklaring goed betalingsgedrag) van de belastingdienst. Een garantie voor de betrouwbaarheid van Klaar Payroll!

Meer informatie over Klaar Payroll vindt u op www.klaarpayroll.nl. Op deze website kunt u tevens een whitepaper met uitgebreide informatie over payrolling downloaden. Klaar Payroll is telefonisch bereikbaar op nummer 088-7305353 en per mail via info@klaarpayroll.nl.

Terug

Nog niet uitgelezen?