Skip to main content
2 september 2014

Oudere werknemer krijgt maar weinig opleiding

Bijna driekwart van de werknemers boven de 55 volgde het afgelopen jaar geen opleiding. 9 van de 10 oudere werknemers die wel een opleiding volgde, vond dat dit het functioneren verbeterde.

Maar liefst 71% van de medewerkers van ouder dan 55 jaar volgde in het afgelopen jaar geen opleiding. De oudere werknemers die de afgelopen twaalf maanden wel een opleiding volgden, vonden deze zeer bruikbaar. In vergelijking met hun jongere collega’s zijn zij heel positief over de bijdrage die deze investering heeft opgeleverd aan het verbeteren van hun prestaties. 88% geeft aan dat de genoten opleiding heeft geholpen bij het beter functioneren.

Zo blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 medewerkers dat e-HRM dienstverlener Raet en onderzoeksbureau Totta Research hebben uitgevoerd. Kobe Verdonck, CEO van Raet: ‘Het oprekken van de AOW-leeftijd en de versobering van de pensioenopbouw zorgen ervoor dat medewerkers langer blijven doorwerken. Het is daarom in het belang van medewerkers én organisaties om in 55-plussers te blijven investeren. Opleiding is een mogelijkheid die op dit punt nog te weinig wordt ingezet.’

Het percentage 55-plussers dat het afgelopen jaar een opleiding heeft gevolgd, wijkt behoorlijk af van de situatie bij medewerkers tussen de 25 en 34 jaar; van deze groep jongeren heeft ongeveer de helft de afgelopen 12 maanden een opleiding gevolgd. Daarnaast blijkt dat jonge medewerkers tussen de 18 en 34 jaar veel vaker dan gemiddeld een opleiding zelf betalen (9% versus 4,9% gemiddeld).

Bron: PW De Gids Vakbase

Terug

Nog niet uitgelezen?