Skip to main content
1 mei 2020

Vanaf nu ook online assessments, snel en flexibel inzetbaar

Vanaf nu nemen wij al onze psychologische assessments ook online bij kandidaten af. Zo kunnen wij u ook in deze tijd blijven adviseren bij uw selectie- en ontwikkelvragen. Onze online assessments zijn flexibel en snel inzetbaar.

Hoe ziet een online assessment eruit?

Bij het online assessment doorloopt de kandidaat dezelfde testonderdelen als bij onze offline assessments. Zo krijgt u inzicht in de werkpersoonlijkheid, competenties, carrièrewaarden, managementstijl en cognitieve capaciteiten van uw sollicitant of medewerker. De inzichten worden met u gedeeld in een overzichtelijke rapportage. Het enige verschil: de kandidaat doorloopt het assessment op afstand, via zijn/haar eigen online omgeving. De rollenspelen en het interview vinden plaats via videoconference.

Hoe gaat het online assessment in zijn werk?

Bij een online assessment doorlopen wij de volgende stappen:

 1. Telefonische intake:
  Wij stemmen het online assessment specifiek af op de beoogde functie van de kandidaat en op uw behoeften als opdrachtgever. Hiervoor plannen we vooraf een telefonische intake met u in.
 2. Voorbereiding:
  De kandidaat wordt uitgenodigd om een eigen account aan te maken waarin het testprogramma klaarstaat. Hierin kan de kandidaat de voorbereidingen treffen voor de testdag, zoals het maken van diverse psychologische testen.
 3. Testdag:
  De testdag start met een persoonlijk kennismakingsgesprek met de psycholoog. Daarna gaat de kandidaat aan de slag met de capaciteitentest en diverse rollenspelen met een trainingsacteur. De testdag sluiten we af met een interview, waarin dieper wordt ingegaan op de testresultaten en competenties van de kandidaat. Voor de gesprekken gebruiken we een videoconference applicatie.
 4. Rapportage:
  Binnen enkele dagen ontvangt u de rapportage over de kandidaat met een onderbouwd geschiktheids- of ontwikkeladvies. Als u wilt sparren over de betekenis van de testresultaten, dan is dit altijd mogelijk.

Waarom een assessment?

Wilt u de sollicitatie van een medewerker objectiever onderbouwen? Of meer inzicht krijgen in het ontwikkelpotentieel van een medewerker? Met een psychologisch assessment worden de werkprestaties van medewerkers voorspeld. U krijgt objectief advies over de match van de medewerker met de functie-eisen, zijn aandachtspunten en ontwikkelingsmogelijkheden. Een assessment biedt inzicht in iemands talenten, zodat u deze optimaal kunt benutten.

Naast het online assessment blijft het nog steeds mogelijk om een live assessment te laten uitvoeren, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. De keuze ligt bij u.

Interesse in ons online assessment?

Neem dan contact op met Sanneke Peters, Psycholoog bij Vitacon Luteijn. Via e-mail: s.peters@vitaconluteijn.nl of telefonisch: 06 12 84 87 73

Terug

Nog niet uitgelezen?