Skip to main content
24 september 2021

Miljoenennota 2022: Werkgever

Het demissionaire kabinet presenteerde op Prinsjesdag 2021 de Miljoenennota 2022 en dus ook het Belastingplan 2022. Van de langverwachte introductie van de thuiswerkvergoeding en de STAP-regeling tot de verlaging van de vrije ruimte van de werkkostenregeling: voor werkgevers brengt het Belastingplan 2022 diverse wijzigingen en gevolgen met zich mee. 

In onze Special Miljoenennota 2022 lees je waar je als werkgever op moet letten: 

  • De tijdelijke verhoging van de vrije ruimte werkkostenregeling wordt ingetrokken
  • Verlaging gebruikelijk loon innovatieve start-ups verlengd met een jaar
  • Introductie onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2
  • Voordeliger moment belastingheffing voor aandelenopties voor werknemers
  • Afschaffing van de scholingsaftrek en invoering van STAP-budget
  • Wijziging inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) voor buitenlands belastingplichtigen

 

Wil je meer weten over de onderwerpen die aan bod komen in onze Special Miljoenennota 2022 en wat deze voor jouw onderneming zouden kunnen betekenen? Onze adviseurs zijn telefonisch (0314 369 111) of per mail bereikbaar voor al je vragen. 

 


 

DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor jouw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

 

Terug

Nog niet uitgelezen?