Skip to main content
21 september 2017

Medewerkers met schulden: voorkomen is beter dan genezen

Medewerkers met schulden. 62% van de werkgevers krijgt te maken met medewerkers die schulden hebben. Veel werkgevers blijken bereid te zijn werknemers met financiële problemen te ondersteunen. Dit blijkt uit een rapport van het Nibud, dat onderzoek doet naar financiële problemen op de werkvloer.

Het Nibud heeft berekend dat bij een ernstige schuldenproblematiek:

  • de werkgever drie uur per loonbeslag kwijt is
  • de concentratie en de productiviteit van medewerkers met 20% afneemt
  • het ziekteverzuim met zeven dagen per jaar stijgt

Schulden zijn in eerste instantie een probleem van degene die ze maakt, maar uit dit rapport blijkt dat het niet langs de werkgever heengaat. Voorkomen is daarom beter den genezen!

Financiële problemen

Veel werkgevers blijken bereid te zijn medewerkers met financiële problemen te ondersteunen. Het is dan belangrijk om de problemen vroegtijdig te signaleren.

Wees daarom alert:

  • wordt er – regelmatig en/of langdurig – loonbeslag gelegd?
  • heeft uw medewerker regelmatig behoefte aan een voorschot?
  • zijn er steeds betalingsachterstanden?

Hebt u het idee dat uw medewerkers kampen met financiële problemen en wilt u uw medewerkers ondersteunen om deze het hoofd te bieden?

Het Nibud heeft samen met het ministerie, Divosa en NVVK praktische ’tips ter bevordering van financieel veerkrachtige medewerkers’ voor u op een rijtje gezet.

Tip: Kijk eens op de site: www.financieelgezondewerknemers.nl.

Ook wij kunnen u en uw medewerker helpen om de gevolgen die het hebben van schulden met zich meebrengt zo klein mogelijk te houden. Neem hiervoor contact op met uw vaste contactpersoon of bel met 0316-740115. Wij helpen u graag verder!

Terug

Nog niet uitgelezen?