Skip to main content
20 november 2018

Looncompensatie bij een zieke werknemer

In een aantal gevallen kunt u als werkgever aanspraak maken op looncompensatie bij ziekte van de werknemer door het aanvragen van een Ziektewet-uitkering bij het UWV op basis van de no-riskpolis van de werknemer.

 

Wanneer een werknemer bijvoorbeeld:

  • ouder is en langere tijd werkloos is geweest of
  • onder de Participatiewet valt of bij het begin van zijn dienstverband een WIA-, WAO, WAZ- of Wajong-uitkering had,

dan kunt u als werkgever aanspraak maken op looncompensatie. De volledige lijst met voorwaarden voor de no-riskpolis is te vinden op de website van het UWV.

 

Als een werknemer langer dan twee maanden in dienst is, mag u als werkgever informeren bij de werknemer of deze recht heeft op de no-riskpolis. U mag niet vragen naar details, zoals de voorwaarden van de polis. In VerzuimSignaal kunt u per werknemer aangeven of er een no-riskpolis van toepassing is. Zo kunt u in geval van ziekte snel zien of er een Ziektewet-uitkering aangevraagd kan worden.

Een no-riskpolis is meestal tot 5 jaar vanaf de start van het dienstverband geldig. In bijzondere situaties kan er verlenging worden aangevraagd. Voor u is het daarom goed om de ingangsdatum van de no-riskpolis vast te leggen en tijdig te evalueren of u verlenging kunt aanvragen.

 

Vitacon Luteijn ondersteunt u als werkgever bij de aanvraag van de Ziektwet-uitkering en verlenging van de no-riskpolis. Ook met vragen over deze of andere subsidies voor werkgever en werknemer kunt u bij ons terecht.

Terug

Nog niet uitgelezen?