Skip to main content
28 april 2022

Lokale overheid | 19-05 Webinar verduurzaming gemeentelijk maatschappelijk vastgoed

Op donderdag 19 mei organiseert het RVO een gratis webinar over verduurzaming van gemeentelijk maatschappelijk vastgoed. Tijdens dit webinar leer je van de ervaringen van andere gemeenten. Werk je voor een gemeente die haar maatschappelijk vastgoed wil verduurzamen, dan is het zeker een aanrader om dit webinar te volgen. 

Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie in de energietransitie. De ambitie vanuit het klimaatakkoord is om in 2050 het maatschappelijk vastgoed CO2-arm te hebben. Pak je dit als gemeente samen met andere organisaties op? Zij zijn ook van harte welkom bij dit webinar.

Programma

Vanuit de studio delen gasten van o.a. de gemeenten Haarlem en Goes live hun ervaringen met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Hierbij vertellen zij hoe ze stapsgewijs verduurzamen met een zogenaamde ‘portefeuille routekaart’. In een routekaart is beschreven hoe je toewerkt naar de CO2-reductiedoelen.

Daarnaast zal ook een vertegenwoordiger van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) tijdens het webinar spreken en worden enkele projecten, zoals scholen, multifunctionele accommodaties, monumenten en sportaccommodaties, uitgelicht.

De sprekers gaan met elkaar in gesprek. Via de live chat kunnen deelnemers van het webinar hun vragen stellen.

Datum: donderdag 19 mei
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Locatie: online

Voor wie?

Dit webinar is gericht op (gemeentelijke) beleidsmedewerkers die zich bezighouden met duurzaamheidsvraagstukken rondom maatschappelijk vastgoed. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom, zoals maatschappelijk vastgoedeigenaren, adviseurs en medewerkers van maatschappelijke organisaties.

Inschrijven

Deelname aan het webinar is gratis. Je kunt je hier aanmelden.

Terug

Nog niet uitgelezen?