Skip to main content
11 oktober 2021

Hoe onderscheid je jouw organisatie op de arbeidsmarkt?

We leven in een wereld waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Als bedrijf moet je daarin mee. Er is maar één manier om dat te doen: met je mensen. Geef je hen ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke groei, dan heb je meteen een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Het is een veelgehoorde term: ‘de mens centraal stellen’. Maar wat houdt het nu precies in? Simpel gezegd: je medewerkers moeten de ruimte krijgen om hun werk naar eigen inzicht te doen, zolang ze maar bijdragen aan de gestelde bedrijfsdoelen en dus de koers die de organisatie wil varen. Wat mensgerichte organisaties óók onderscheidt, is een beleid op duurzame inzetbaarheid. Een beleid met ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke groei. En dat is meteen je voorsprong op de arbeidsmarkt: zowel bij het behouden van je medewerkers als het aantrekken van nieuwe krachten. 

Veel ondernemers en HR-professionals beseffen dat hun bedrijf naar ‘een hoger niveau’ getild kan worden met een beleid op duurzame inzetbaarheid, maar weten vaak niet precies hoe het er daadwerkelijk voorstaat of waar ze moeten beginnen om het balletje aan het rollen te krijgen. Wil je jouw medewerkers helpen om langer gezond, plezierig en productief te werken? We helpen je bij het zetten van de eerste stappen.

Wat past bij je organisatie?

Een gezond beleid wordt gedragen door 4 pijlers: leiderschap, strategisch beleid, HR-processen en de eigen verantwoordelijkheid van je medewerkers. Maar waar begin je? 

Tijdens de werksessie duurzame inzetbaarheid ga je in één dag bepalen welke koers bij jouw organisatie past. We kijken samen waar je nu staat, waar je naar toe wilt en wat er moet gebeuren om dat mogelijk te maken. We maken een goed onderbouwd plan waar je direct mee aan de slag kan. We plannen ook meteen een evaluatiemoment, zo heb je een stok achter de deur om er écht meteen mee aan de slag te gaan en heb je de mogelijkheid om praktijksituaties waar jij tegenaan loopt te bespreken. Lees gerust even verder over de werksessie duurzame inzetbaarheid.

Meer informatie

Wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid en/of de werksessie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij vertellen je graag meer! 

Terug

Nog niet uitgelezen?