Skip to main content
2 juli 2015

Heeft u de risico’s in kaart?

RI&E

 

“Het maken van een RI&E verschuift elke keer op mijn prioriteitenlijst.”

“Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met de RI&E.”

“We hebben de RI&E wel een keer uitgevoerd, maar verder doe ik er niets mee.”

Herkent u zich in een van bovenstaande uitspraken?

De Week van de RI&E heeft dit jaar plaats gevonden van 15-19 juni 2015. De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met MKB Nederland en de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E.

Activiteiten en bekendheid

Tijdens de Week van de RI&E was er extra aandacht voor het belang van een goed zicht op de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Via een brede campagne werden ondernemers bewust gemaakt van het belang van een RI&E. Via verschillende activiteiten die werden georganiseerd door de supporters van de Week van de RI&E werden ondernemers aangespoord om in die week ook echt aan de slag te gaan met de RI&E of de bestaande RI&E weer eens op te pakken, met als doel om veilig en gezond werken te integreren in het bedrijfsproces.

Thema 2015: Bewust Ondernemen

Het thema ‘Bewust Ondernemen’ zoomt in op de vraag ‘Heb ik als ondernemer alle risico’s wel goed in beeld?’ Bij bedrijfsrisico’s wordt al snel gedacht aan financiële risico’s, terwijl een veilige en gezonde werkplek van belang is voor bescherming van werknemers én materieel. Bovendien levert het ondernemers voordelen: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers (=productie), een betere positie op de arbeidsmarkt en blijken andere processen ook vaak beter op de rit te hebben.

 

Terug

Nog niet uitgelezen?