Skip to main content
19 mei 2014

Per 1 juli eHerkenning nodig voor aanvraag S&O

Om de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk (S&O) te kunnen toepassen in uw loonaangifte, heeft u een S&O-verklaring nodig van RVO.nl. Om die aan te vragen, heeft u vanaf 1 juli 2014 altijd eHerkenning nodig.

Als uw onderneming zich bezighoudt met innovatieve projecten, producten of programmatuur, kunt u in aanmerking komen voor de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk. U hoeft dan niet het volledige bedrag aan ingehouden loonbelasting/premie volksverzekeringen af te dragen aan de Belastingdienst. U moet hiervoor wel eerst een zogenoemde S&O-verklaring aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Per 1 juli kan dit alleen nog met behulp van eHerkenning niveau 2+.
Kijk voor meer informatie op RVO.nl.

S&O aanvragen kan nu nog met een certificaat

EHerkenning is een digitale sleutel die uw onderneming kan gebruiken om te communiceren met de overheid. U kunt hiermee inloggen bij provincies, gemeenten en diverse ministeries. Steeds meer overheidsorganisaties sluiten zich hierbij aan. U kunt een instrument voor eHerkenning krijgen via diverse aanbieders. Meer informatie vindt u op de website van eHerkenning. Op dit moment kunt u uw S&O-aanvraag nog (vormvrij) indienen met een certificaat via het aanvraagprogramma op RVO.nl.

S&O-verklaring één maand van tevoren aanvragen

Houd er rekening mee dat het aanvragen van eHerkenning enkele dagen duurt. En een aanvraag voor een S&O-verklaring moet u altijd uiterlijk één kalendermaand doen voor aanvang van de periode waarop deze betrekking heeft. Als u vanaf juli 2014 S&O-projecten gaat uitvoeren, moet u de aanvraag dus uiterlijk eind mei indienen.

Bekijk themapagina’s: Innovatie, Belastingen.

Terug

Nog niet uitgelezen?